Haj / Stílus

Éljen a göndör haj! Így készíthetsz magadnak bájos loknikat

Éljen a göndör haj! Így készíthetsz magadnak bájos loknikat

A göndör haj és a loknik sosem mennek ki a divatból. Igaz, hogy évről évre megújulnak, hiszen a különféle stílusok egyaránt hatnak a frizurára, legalább egy kis időre mindenki szeretne hullámokat a hajába. Az alábbiakban mutatunk néhány egyszerű technikát a bájos loknik elérésre!

Göndörítés hajsütővassal

Manapság leginkább a valódi loknik hódítanak, főként a nagyméretű, lágy esésű hullámok közkedveltek.

Ezek a loknik nem csupán jelentős mértékben dúsítják a frizurát, hanem különösképpen bájos külsőt kölcsönöznek, márpedig a természetesség az egyik legközkedveltebb irányvonal.

Amennyiben mi is hasonló frizurára vágyunk, úgy első lépésként alaposan fésüljük meg a hajunkat, majd a kiválasztott tincset felülről lefelé haladva hurkoljuk át egy vastagabb hajsütővason.


Segítünk! Így szárítsd tökéletesre a göndör tincseket


Húzzuk végig a forró felületen az összefogott szálakat, így először kisimíthatjuk a hajunkat. A hajvégekhez érve ne húzzuk ki a tincset a hajsütővasból, hanem gyengéden tekerjük rá.

A bájos loknikért csupán a haj alsó felét göndörítsük, a tincs többi részét hagyjuk továbbra is egyenesen. Utolsó lépésként óvatosan rázzuk meg a tincset, így a hullámok természetesebb hatást keltenek.

Apró hullámok kúpvassal

A göndörítés során fontos tudni, hogy egészen más eredményt kapunk, ha megváltoztatjuk a hajsütővas formáját, méretét, illetve akkor is, ha alulról felfelé, vagy éppen felülről lefelé haladva tekerjük fel a kiválasztott tincseket.

Kúp alakú hajsütővasat akkor válasszunk, ha sűrű, feltűnően göndör frizurára vágyunk, ezzel az eszközzel érhetjük el a legkönnyebben az áhított eredményt.

Felülről lefelé haladva egészen szorosan tekerjünk rá a tincset a kúpvas egészére, majd néhány másodperc után húzzuk ki a hajsütőt a begöndörített és lazára engedett szálak közül.

Mindenképpen legyünk óvatosak a fej közelében, a kúpvasat a hagyományos hajsütővashoz hasonlóan érdemes inkább a haj alsó kétharmadától kezdve begöndöríteni, így biztosan nem égetjük meg a bőrünket.

Lágy hullámok hajvasalóval

Ha nem szeretnénk nagyon erőteljes és feltűnő göndör tincseket, éppen csak hullámosítanánk időnként a hajunkon, akkor elegendő, ha egy jó minőségű hajvasalót vásárolunk.

Mint az összes göndörítési technikánál, itt is nagyon fontos a teljesen csomómentes haj, ezért gondosan fésüljük át a göndörítésre szánt tincset. A leválasztott hajszálakat fogjuk bele a hajvasalóba, majd ahol szeretnénk, hogy a hullámok elkezdődjenek, ott tekerjük körbe a tincset a vasaló körül.

Ezután már nem szükséges a tincset mozgatnunk, magát a vasalót kell a haj körül forgatnunk. A végeredmény akkor lesz igazán szép, ha nem kapkodunk, de nagyon ügyeljünk a hajvasaló ideális hőfokára.

Hagyjuk, hogy a tincsek egyben hűljenek ki, ha szeretnénk, néhány perc elteltével rázzuk csak össze a frizurát.

Látványos göndörség hullámvassal

A hullámvas egy a hajkreppelőhöz nagyon hasonlatos eszköz, használata során is csaknem ugyanolyan eredményt érhetünk el, mint jól ismert társával.

Nagyon könnyű használni, segítségével még azok is hullámos tincsekre tehetnek szert, akik egyáltalán nem boldogulnak a különféle hajsütővasakkal, hajvasalókkal. A hullámvasba fogjunk bele egy tincset, majd lefelé haladva, óvatosan nyomjuk össze az eszközt a hajszálakon.

A tincsen továbbhaladva mindig hagyjunk ki annyi helyet, amekkorát a vas felülete maga is elfoglal, így egységesen hullámos frizurát kapunk.

Mint a legtöbb eszköz esetében, úgy a hullámvasból is vásárolhatunk különböző fejmérettel bíró termékeket, így akár egészen sűrű, vagy éppen jóval nagyobb hullámokra is szert tehetünk.

Kisméretű hullámok hajkreppelővel

A hajkreppelő sokak számára elavultnak tűnhet, hiszen tény, hogy napjainkban sokkal inkább a lágy hullámok hódítanak, mint az egészen sűrű, kreppelt tincsek.

Ugyanakkor a göndörítés során kihagyhatatlan ez az eszköz, elvégre sosem lehet tudni, mikor válik ismét az egyik legdivatosabb lehetőséggé.

Az évtizeddel ezelőtt megszokott kreppelők helyett manapság már sokkal jobb minőségű termékeket lehet vásárolni, amikhez nem csupán hőfokszabályzó, hanem különféle sűrűséggel bíró lapok is tartoznak.

A kreppelő használata során a kiválasztott tincsnek először a tövén nyomjuk össze pár másodpercre az átforrósított lapokat, majd haladjuk lefelé úgy, hogy a két lenyomat között nem hagyunk ki helyet.

Ezzel az eszközzel nagyon sűrű, afrofrizurához hasonlatos eredményt érhetünk el.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást