Szórakozás / Otthon

5 elgondolkodtató film, hogy máshogy tekints az életedre

A jó forgatókönyvírók tudják, hogy néha elég egy jó sztori, és a nézők a filmet nézve rögtön elgondolkodnak a karakterek személyiségén, és a döntéseken, amiket hoztak. Mindegy, hogy vígjátékról, romantikus történetről vagy akciófilmről van szó, egy igazán jó megvalósítás rengeteg kérdést vet fel bennünk, és tényleg elgondolkodtat minket még a saját életünkkel kapcsolatban is. Ha megnézed az alábbi filmeket, biztos, hogy te is rengeteg izgalmas gondolattal állsz fel a tévé elől.

A homár

Egy képzeletbeli jövőben járunk, ahol kitagadják azokat az embereket, akik nem élnek párkapcsolatban.

Sőt, valójában annyira szigorúan veszik ezt a szabályt, hogy az egyedülálló nőket és férfiakat egy szállodába küldik, ahol 45 napjuk van párt találni.

De az idő sürgeti őket, ugyanis akinek nem sikerül megtalálnia a szerelmet, egy általa választott állattá alakul át, és hátralévő életét az erdőben kell leélnie.

Ennek a sztorinak a főszereplője David, aki a szállodába érkezése után nem sokkal úgy dönt, inkább elmenekül ebből a világból az erdőben élő lázadók közé.

Nagyon érdekes film, ami megmutatja, hogy önmagában a párkapcsolat még egyáltalán nem garancia a teljes életre, és valójában tényleg csak a saját döntéseink tehetnek minket boldoggá.

Truman Show

Miért fogadjuk el kétkedés nélkül a világot, ami körül vesz minket? Miért nyugszunk bele mindabba, amit látunk?

Olvastad már?  6 kevésbé ismert, de nagyon megható film, ami mindenkinek könnyeket csal a szemébe

A Truman Show című film ezeket a kérdéseket feszegeti a nézőben: a történet főszereplője Truman, akinek egész életét kamerák kísérték, és a mindennapjaiból valóságshowt készítettek.

Csakhogy ő mit sem sejt arról, hogy minden történés ügyes rendezés és forgatókönyv következménye, és hogy az őt körülvevő világ valójában nem létezik.

Nekünk is érdemes elgondolkodnunk, hiszen sosem tudhatjuk, kik próbálnak meg befolyásolni és manipulálni minket.

Hivatali patkányok

Nem véletlenül lett igazi kultuszfilm ez a 20-as és 30-as éveikben járó fiatalok körében. Ez a film ugyanis arra készteti a nézőt, hogy feltegye magának a kérdést: mégis miért élem ezt az életet, így, ahogy most, ha nem tesz boldoggá?

A film főszereplője Peter, akit a főnöke semmibe vett éveken át, és mindenki előtt megalázta. Ezért a férfi úgy dönt, hogy bosszúból meglopja őt, azonban végül mégis visszaadja a pénzt, felkészülve arra, hogy valószínűleg börtön vár rá a bűncselekmény miatt.

A film folyamatosan elgondolkodtat, és a végén te is azzal a gondolattal állsz fel a tévé elől, hogy igenis muszáj változtatni azon, ami nem tesz boldoggá.

Időről időre

Ha visszautazhatnál az időben életed bármelyik pontjára, végtelen lehetőséget adva arra, hogy minden elrontott cselekedetedet jóvá tedd, mi lenne számodra a legfontosabb? A filmben egy ilyen életre látunk példát: Tim 21 évesen ráébred, hogy a családjának összes férfi tagja képes visszautazni az időben.

Olvastad már?  7 zenés film, ami rögtön jókedvre derít

Persze rögtön az az első gondolata, hogy ezt a képességet rengeteg pénz megszerzésére kellene fordítani, de az édesapja óva inti, hogy nagybátyja is ezt tette, és az élete nem is lehetett volna boldogtalanabb.

Épp ezért a fiú életében sokkal fontosabbá válik a szerelem és a család.

Csakhogy rá kell ébrednie, hogy hiába igyekszik megteremteni a tökéletes életet, még így sincs rá lehetősége, és mint ahogy mindennek, úgy ennek a képességnek is megvannak a következményei. De vajon sikerül észrevennie a szépséget a mindennapokban?

127 óra

A film főszereplője Aron, aki imád hegyet mászni. Egyik expedíciója során viszont balesetet szenved, és sérülten ott reked 5 napon keresztül egy szikla markában, ahonnan egyedül lehetetlen kiszabadulni.

Az egyedül töltött idője során lehetősége támad arra, hogy végig gondolja eddigi életét: az embereket, akiket ismer, a saját viselkedését, és azt is, mit kellene tennie, ha még egy esélyt kapna a folytatásra.

A film ezzel kapcsolatban indít el bennünk gondolatlavinát: hogy mit tennénk, ha többé nem lenne lehetőségünk változtatni azokon a hibákon, amiket elkövettünk? Mi az, amit a legjobban sajnálnánk egy ilyen helyzetben?

Miután felálltunk a tévé elől, biztos, hogy úgy érezzük, igenis muszáj a legszebbet kihoznunk a mindennapokból.