Szerelem / Párkapcsolat

Elengedtem a fejemben élő „ideált” és megtaláltam az igazit

Egész életemben azt gondoltam, hogy álmaim férfija minimum 180 centi fölött van, bizonyos – vagány – módon él és határozott elképzeléseim voltak arról is, hogy milyen a személyisége. Aztán randira hívott egy srác, aki ennek mondhatni szöges ellentéte volt, de mégis volt benne valami, ami miatt igent mondtam. Kiderült, hogy én nem arra vágyom, amire eddig hittem, és az illető mégis minden szinten boldoggá tett. Azóta tudom, hogy a fehér hercegről gondolt gyerekes elképzeléseinket el kell engedni, hiszen én magam sem voltam tisztában azzal, hogy milyen férfira van szükségem.

Az alábbi öt dologra jöttem rá, mióta megtaláltam az igazit.

A „tökéletes” nem úgy működik, ahogy én elképzeltem

Valami remekül hangzik a fejünkben, vagy papírra vetve, de kimondva, vagy a gyakorlatban csúfos kudarcot vall. Nos, így volt ez velem és a fejemben élő ideállal is. Azok a férfiak, akik minden – számomra akkoriban fontosnak tartott – „követelménynek” megfeleltek, valójában csődöt mondtak a legalapvetőbb dologban, mégpedig abban, hogy boldognak érezzem magam mellettük. Ezért természetesen nem ők voltak a hibásak, hanem én, aki mégis hosszú éveken keresztül ragaszkodott görcsösen az elképzeléseimhez. 

Megtapasztaltam, mi a fontos egy kapcsolatban

Világéletemben a titokzatos rosszfiúk vonzottak, akik összetörték a szívem és lehúzták az önbecsülésem. Azonban az őszinte, egyenes partnerem mellett megtanultam, milyen üdítő az, ha a párkapcsolatban nem az egó a legfontosabb és nem játszunk gyerekes játszmákat.

Rádöbbentem, hogy mennyi rendes srácot kosaraztam ki életem során, akik becsületesek és hűségesek lettek volna hozzám.

A rosszfiúk ugyan képesek voltak elvarázsolni ideg-óráig, de egy kiegyensúlyozott, hosszú távú kapcsolatra – amire én vágytam – teljesen alkalmatlanok voltak. 

Magamról is sokat tanultam

Felismertem, hogy tévesen álltam eddig az egész párkapcsolat-dologhoz, hogy minden döntésemért csak én vagyok felelős és nem okolhatom az exeimet semmiért. Én viselkedtem úgy, hogy olyan férfiakat vonzottam, akik mérgezőek voltak számomra. Mindig ugyanaz volt a minta, ugyanúgy viselkedtem, próbáltam én is megfelelni az önmagam által támasztott erőltetett és irreális elképzeléseknek.

A mostani boldog, könnyed kapcsolat viszont olyan oldalamat hozta ki, amiről nem is tudtam, hogy létezik, de a mai napig nagyon hálás vagyok érte. 

Elhagytam a komfortzónámat

Eddigi párkapcsolataim egy kaptafára „készültek” és mindig ugyanazt a sémát követni egy idő után mérhetetlenül unalmassá vált, főleg azért, mert mindig ugyanúgy – rosszul – végződött. Az a típus, akit én kerestem kétségbeesetten, sosem engem keresett, így az egész eleve kudarcra volt ítélve.

Azzal, hogy esélyt adtam a jelenlegi páromnak, egy új világ nyílt meg előttem, ugyanis végre nem stresszelek és szorongok a kapcsolatban – mint eddig minden alkalommal – hanem felszabadult és végtelenül boldog vagyok.

Ez az élmény még új nekem, de nagyon élvezem!

Talán a korral jön 

Lehet, hogy mégiscsak van valami a mondásban, miszerint egyszer mindenkinek benő a feje lágya. Biztos vagyok benne, hogyha fiatalabb koromban találkoztam volna a jelenlegi partneremmel, akkor nem is adtam volna neki esélyt, mivel az „álompasimról” tartott elképzeléseim még túl mélyen belém voltak táplálva.

Meggyőződésem, hogy szükségem volt a sorozatos csalódásokra ahhoz, hogy ráébredjek, mi az igazán fontos, hogy aztán az igazit úgy tudjam értékelni, ahogy ő azt megérdemli. Már éppen ideje volt.