Méz
Talán egy finom mézes tea vagy sütemény elfogyasztása közben bele sem gondolunk, de a méhek munkája valójában tényleg igazi kincs. Ugyanis amellett, hogy köztudottan szorgosak, speciális enzimekkel rendelkeznek, amelyek alapvetően gátolják a baktériumok növekedését, a tároláshoz szükséges feldolgozásnak köszönhetően pedig még tovább eláll. Bár a mézes üvegeken általában szerepel minőségmegőrzési dátum, az inkább csak ajánlás.
Bár természetesen így is a legrégebben vásárolt mézet érdemes először felhasználnod, semmi gond nincs azzal, ha akár több mint egy éven tároltad. Miután pedig felbontottad, arra figyelj, hogy mindig tiszta evőeszközzel vagy adagolóval vegyél ki belőle, utána pedig szorosan lezárva tárold. Így a kristályosodást is könnyebben elkerülheted, de ha jelentkezik, akkor sincs gond. Csak tedd a mézes üveget egy tál meleg vízbe, és óvatosan kevergesd, amíg fel nem olvad.
Bár természetesen így is a legrégebben vásárolt mézet érdemes először felhasználnod, semmi gond nincs azzal, ha akár több mint egy éven tároltad. Miután pedig felbontottad, arra figyelj, hogy mindig tiszta evőeszközzel vagy adagolóval vegyél ki belőle, utána pedig szorosan lezárva tárold. Így a kristályosodást is könnyebben elkerülheted, de ha jelentkezik, akkor sincs gond. Csak tedd a mézes üveget egy tál meleg vízbe, és óvatosan kevergesd, amíg fel nem olvad.
2 hozzászólás
Zsuzsa
2023.02.01., 16:22…és a cukor?
Timtim
2023.02.02., 21:19Az?nem fért bele az 5-be, úgyhogy romlandó. Mint a lekvár is 😂😂