Stílus / Haj

A nők elégedettsége arányos a hajuk hosszával

Minden második nő elégedetlen a hajával, az elégedettség viszont arányos a hajhosszal. A legtöbben barna, félhosszú frizurára vágynak annak ellenére, hogy a többség úgy véli a férfiaknak a hosszú, szőke haj tetszik. Pedig nem is – derül ki a Lafferton Fodrászat 1500 magyar nő körében végzett felméréséből. 

Ha választhatnának, a legtöbben barna hajat szeretnének (42 százalék). Szőke a megkérdezett nők 36 százaléka szeretne lenni, vörös 16, fekete pedig mindössze 4 százalék. A nők többsége (81 százalék) meg is valósítja a vágyát és olyan színű frizurát visel, amilyet szeretne.

“A hajfestés sok elrontott frizuráért felelős, ezért nem árt előtte pár dolgot figyelembe venni. Az új hajszínnek illeszkednie kell egyéniségünkhöz, harmonizálnia kell ruhatárunkkal és ékszereinkkel. Új hajszínünket viselnünk kell a munkahelyen is, így jól gondoljuk meg a drasztikus változtatásokat. Ha először akarjuk hajunk színét megváltoztatni, forduljunk szakértő fodrászhoz” – javasolja Lafferton Annamária, a Lafferton Fodrászat tulajdonosa.

Lafferton Annamária az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrász. Hat éves korában döntötte el, hogy fodrász lesz, majd 13 évesen már ott állt a hajmosónál egy fodrászatban. Volt hajmodell, majd 3 éven keresztül tökéletesítette szakmai tudását egy mesterfodrász mellett Budapesten. 2010-ben nyitotta meg az első önálló szalonját Lafferton Fodrászat néven, amely Magyarországon elsőként az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott.

A hajhossz változtatása még az új hajszín választásánál is nehezebb. Nem csoda, hogy a válaszadók több mint harmada (36 százalék) nem olyan hosszúságú hajat visel, mint amire vágyik. A válaszadók többsége (49 százalék) félhosszú hajat szeretne, 36 százalék hosszút, 15 százalék pedig rövidet.

A nők elégedettsége pedig arányos a haj hosszával. Minél hosszabb a haj, annál nagyobb az elégedettség. A hosszú hajúak 80 százaléka elégedett a hajának hosszával, a félhosszú hajat viselők kétharmada (62 százalék), a rövid hajúak már csak fele (54 százalék) elégedett.

A fekete hajúak nem akarnak szőkék lenni. De a szőkék sem feketék

Összességében a fekete hajú nők a legelégedettebbek a frizurájukkal (57 százalék). Viszont a hajuk színével a szőkék a legelégedettebbek: 94 százalékuk nem akar más színű hajat. A szőkék nem szeretnének fekete hajat, barnát is csak 3 százalék, vöröset pedig mindössze 2 százalék. Viszont a feketék sem akarnak szőkék lenni, de 17 százalékuk szívesen lenne barna, 10 százalékuk pedig vörös. 

A legkevésbé a vörösek elégedettek a frizurájukkal (40 százalék), közülük a legtöbben ha tehetnék barnák (10%) vagy szőkék (6 százalék) lennének. 

 

Milyen haj tetszik a férfinak a nők szerint? És valójában?  

“A nők többsége szerint a férfiak a szőke, hullámos, hosszú hajra buknak – de csak 2 százalékuk visel ilyen frizurát. Ezzel szemben a felmérés kapcsán megkérdeztünk 100 férfit, akik kétharmadának (65 százalék) a barnák és feketék tetszenek inkább, míg a szőkékre csak 22 százalékuk bukik” – mondta Lafferton Annamária.

Hozzátette: A megfelelő hajszín kiválasztása nagyon lényeges, de a legnagyobb problémát egy frizura esetében az jelenti, ha az egyáltalán nem illik viselőjéhez. De mindenki számára létezik előnyös frizura, mely kiemeli az egyéniségünket.

Ha nem csak olvasni szeretne a tökéletes frizurákról, hanem szeretne végre egy igazán Önhöz illőt, akkor jöjjön el Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászatába, és legyen tökéletes frizurája már holnaptól!

Lafferton Fodrászat online bejelentkezés
www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat

Lafferton Fodrászat Buda
1111 Budapest, XI. kerület, Vak Bottyán u. 2.
+36 (70) 635 1428

Lafferton Fodrászat Pest
1067 Budapest, VI. kerület, Szondi u. 16.
+36 (70) 602 5303

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást