Kikapcsolódás / Utazás

4 rejtett tó Magyarországon, ahová érdemes egy látogatást tenned

4 rejtett tó Magyarországon, ahová érdemes egy látogatást tenned

Szálkai-tó

Tolna megyében, Szekszárd közelében található a Szálkai-tó, mely a pecázni és a strandolni vágyók számára egyaránt ideális célpont. A víztározót a hetvenes évek végén, a Lajvér patak felduzzasztásával alakították ki, azóta a közeli Szálka nevű falvacska fő vonzereje, kiépített stranddal, nyaranta rendszeres programokkal várja a látogatókat.

A mintegy 15 négyzetkilométeren elterülő tó legmélyebb pontja 2 méter, találni homokos és kavicsos partszakaszt is, a fürdőzés mellett pedig vízibicikli-, csónak- és kajakkölcsönzésre is van lehetőség, a strandon pedig játszótér és röplabdapálya vár. Szálkán sokan foglalkoznak vendéglátással, hangulatos vendégházak, fogadók várják a turistákat, de kempingezésre is van lehetőség.

Szálkai-tó

Szelidi-tó

Hazánk ötödik legnagyobb tava talán kevésbé ismert, mint a Balaton vagy a Velencei-tó, pedig a Bács-Kiskun megyei Kalocsától 17 kilométerre fekvő Szelidi-tó ideális úti cél a strandolni és pihenni vágyóknak egyaránt. A környékbeliek körében Nagy strandként ismert fizetős déli parti strand 800 méteres, homokos partszakasza kisgyermekes családoknak is ideális, hiszen a víz fokozatosan mélyül, a parton pedig szuper játszótér várja a kicsiket – hintával, csúszdával, mászókával.

Természetesen több, kisebb partszakasszal rendelkező szabad strandja is van a tónak, illetve az üdülőövezetben lévő utcák végénél is meg lehet mártózni, a horgászat szerelmesei pedig a tó csücskeiben, illetve az északi parton hódolhatnak szenvedélyüknek. A tó körül a nyári szezonban pezsgő éjszakai élet zajlik, a Nagy strand főbejáratánál lévő Szittyó téren szombat esténként utcabál várja a mulatozni vágyókat.

Szelidi-tó
Haldorado

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

 • Vass László
  2021.03.03., 11:57

  Pár gondolat a tavakról:
  -A Lakvölgyi tó valóban csodás helyen van, ám csak úgy induljunk el horgászni, hogy a parton állandó a felügyelet jelenléte, tehát engedély kell, a napijegy a faluban vásárolható meg.
  A tó sajnos hemzseg a törpeharcsától, de vannak benne nemes halak is, ezért mindenképpen olyan csalit vigyünk amit a törpe nem szed fel. Érdemes korán érkezni a tóhoz és az étteremmel szemközti oldalon a naptól védettebb helyen megkezdeni a horgászatot, különben a másik oldalon az állandó turisták és sétálók, bámészkodó emberek miatt nem lesz nyugis a peca. A tó jobb szélén /az éttermi oldalon/ van egy gát, ettől érdemes minimum 8- 10 méterre balra dobni, mert a tó ez utáni a gát felé eső része erősen akadós. Azt meg kell jegyezni, hogy a tó és környéke kulturált, tiszta, vannak asztalok, padok kitéve. Az étteremben nagyon finom és pompás ételek vannak, nem horror áron.
  A helybeliek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, azzal a kukoricával, amit a szomszéd horgász bácsitól kaptam fogtam pontyokat. Ezúton is köszönet neki érte.

  Válasz

Írj egy hozzászólást