Éjjel te is hallasz fura hangokat a lakásodban? 6 dolog, ami ezt okozza

Éjjel te is hallasz fura hangokat a lakásodban? 6 dolog, ami ezt okozza

Címlap / Otthon / Háztartás / Éjjel te is hallasz fura hangokat a lakásodban? 6 dolog, ami ezt okozza / 2. oldal

Állati rossz lakók

Kaparászó hangok a plafon mögött? Esetleg a falban hallassz motoszkálást? Az egerek és patkányok meglepő helyekre is képesek befúrni magukat, a legkisebb lyukakon át, ráadásul nagyon nagy számban szaporodnak. Ha egyetlen egér is bejutott az ajtón, amikor nem figyeltél, könnyen utat talál akár a falakba vagy a padló alá is, ahol megbújik és csak motoszkálással ad hírt magukról.

Ezért fontos, hogy minden rést reteszeljetek be. Ugyanez igaz egyébként az ereszcsatornára is! Ritkán takarítjuk, elvégre az a dolga, hogy elvezesse a vizet, de ha ősszel megtelik falevéllel, hamar otthont találnak benne az egerek is, akik éjszaka ébren tartanak titeket is.

Az agyad játszik veled

Pszichológusok úgy vélik, hogy ha megnézünk egy horrorfilmet, a félelem és a stressz hatására az elménk játszani kezd velünk. Mivel a testünk védelmi funkciói bekapcsolnak, az agyad elhiteti veled, hogy készen áll megvédeni téged a támadástól, és még fürkészőbbé, figyelmesebbé válik a hangokkal szemben.

Olyannyira fókuszálsz arra, amitől félsz, hogy elkezdesz különféle zajokat beképzelni magadnak, csak hogy alátámaszd az elképzelésedet. 

Az akusztika bárkit átverhet

Nem egy ember számolt már be arról, hogy kis híján szívrohamot kaptak, amikor az éjszaka közepén lépésekre lettek figyelmesek a lakásban. Bár a zajokat akkor a nappaliból hallották, végül kiderült, hogy a régi társasház akusztikája volt furcsa, és csak a távoli szomszédot lehetett hallani.

Bármennyire is nevetségesnek tűnik, hogy az 5 emelettel lentebb lakót is halld, valójában a falak erőteljesen képesen szállítani a hangokat. Így olyan érzés lesz, mintha melletted zajonganának, pedig valójában emeletekkel arrébb megy a hangoskodás.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást