Stílus / Test

10 egyszerű, házi megoldás a repedt sarok ellen

Kiszáradt sarkakkal indul, majd csúnya repedésbe is átcsaphat. 10 tipp, hogyan kezeld a repedt sarokbőrt. A következő pakolások előtt mosd meg meleg vízben a lábad.

Banán pép

Pépesíts össze egy fél banánt és kend be vastagon a sarkad. Hagyd hatni legalább 15 percig, majd öblítsd le. Népszerű sarokpuhító és hidratáló szer a repedt, száraz bőrfelületekre.

Növényi olaj

A frissen mosott sarkakra kenj növényi olajat, majd húzz rá egy pár meleg zoknit. Hagyd magadon éjszakára. A növényi olaj gyógyítja és megnyugtatja a repedt sarkat, alig 2-3 alkalmazás után.

Citromlé

Áztassuk a repedt sarkat frissen facsart citromlébe. Kezdetben némi fájdalmat is érezhetünk, amikor a citromlé eléri a repedéseket, de ez hamar elmúlik.
Hagyjuk 15 percig citromlében. Végezzük ezt a kúrát heti egyszer és megelőzzük a repedések újboli kialakulását.

Kókuszolaj

Ez egy népszerű Kelet-Ázsiai orvoslási módszer. Szerezz be szűz kókuszolajat, vagy kókuszolaj alapú krémet és masszírozd be vastagon a sarkakat.
Hagyd rajta, nem kell lemosnod. A kókuszolaj bizonyítottan nyugtató hatású, általa gyorsan gyógyul a sarok.

Shea (natúr) vaj

Kend be shea vajjal a repedt sarkat. A vaj megőrzi a bőr nedvességtartalmát és felpuhítja a sarokbőrt. Olcsó és pénztárcabarát megoldás.

Méz

Kend be a sarkakat mézzel, majd húzz rá egy puha zoknit és így feküdj le. Reggel mosd le, sokkal puhábbak és hidratáltabbak lesznek a sarkak!

Olvastad már?  Mi okozza a reggeli rossz leheletet, és hogyan szabadulhatsz meg tőle?

Vazelin

Tapasztalatok szerint a vazelin az egyik legjobb szépségápolási termék, és még a repedt sarkakra is kíváló! Szinte azonnal felpuhítja és hidratálja a sarkakat.
Rendszeres használatával megszabadulhatunk a repedezésektől.

Scholl sarok gél

Nem egy otthon elkészíthető pakolás, de szinte kötelező a listánkba vonnunk, hisz tökéletesen kezeli a repedt sarkat.
Próbáld alkalmazni minden fürdés után, hogy megőrizd sarkad puhaságát.

Gyertya viasz

Keverjünk össze gyertyaviaszt és mustárolajat, kenjük be vele a sarkunkat, majd húzzunk rá zoknit és aludjunk így.
A gyertyaviaszt tűzhelyen olvaszthatjuk meg, melegen vigyük fel sarkunkra. A gyertyaviasz jól kezeli a száraz bőrproblémákat.

Glicerin és rózsavíz

Keverj össze egyenlő arányban glicerint és rózsavizet, majd masszírozd be vele a sarkad.
Végezd ezt a műveletet naponta, két héten keresztül és lenyűgöző eredményeket fogsz tapasztalni. A sarkad visszanyeri egykori “babapopsi” lágyságát.