Életmód / Lélek

7 egyértelmű jel, hogy introvertált személyiség vagy

Introvertált

Ha kilépsz az ajtón, fülhallgató van rajtad

A nyilvános helyeken, metrón, vagy a postán sorban állva sokan szívesen hallgatóznak bele mások beszélgetésébe. Introvertáltként azonban nem különösebben izgatnak a külvilág apró eseményei, ezért zenét hallgatva zárod ki magad körül a külső zajokat. Arról nem is beszélve, hogy ha a fülhallgató a fejeden van, még ha nem is szól benne zene, sokkal kisebb az esélye, hogy egy ismeretlen hozzád szól.

Gyakrabban hívnak, mint ahogyan te hívsz másokat

Válaszolsz a telefonokra, sms-ekre, e-mailekre, de te lényegesen kevesebbet küldesz, mint amennyit fogadsz, és általában nem te kezdeményezed a kommunikációt. Ha mégis rá vagy kényszerülve arra, hogy kapcsolatba lépj valakivel, akkor ez kellemetlen érzéssel tölthet el, és ha lehet, akkor inkább a kevésbé személyes kontaktok – sms, e-mail – választod, mint mondjuk a telefonhívást.

Nem kezdesz udvariassági beszélgetésbe

Miközben a pénztáros az árukat húzza el a leolvasó alatt, vagy miközben a pék a zsömléket pakolja, vannak, akik mini beszélgetésekbe kezdenek az időjárásról vagy bármi hasonló, lényegtelen apróságról. Az extrovertáltakat jó érzéssel tölti el, hogy kapcsolatot létesítettek, még ha ez csak rövid életű dolog is, ellenben az introvertáltak nem kezdeményeznek ilyen beszélgetéseket, mert felszínesnek és fölöslegesnek érzik őket.

Oldalak: 1 2