Pár hónappal ezelőtt találkoztam először Iklódi Dóra instagram oldalával, mikor inspiráció után kutattam az applikáció keresőjében, hogy mit is készíthetnék ebédre, ami új, egészséges és természetesen mentes.
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
Már akkor beleszerettem Dóra profiljába, a képeibe és az alattuk gondosan megkreált sorokba. Szimpatikus volt, hogy őszintén beszélt a betegségéről, és arról, hogy igenis lehetséges egészségesen étkezni, olcsó alapanyagok felhasználásával is! Később megtudtam, hogy receptfejlesztéssel és oktatással is foglalkozik, sok más terület mellett.
A Karácsony sokak számára jelent problémát, hiszen hatalmas kiadásokkal járhat, ezért felkértem Dórit, hogy állítson össze egy menüsort, ami kisebb büdzséből is kihozható, egészséges, és nem mellesleg isteni. Mindeközben pedig feltettem neki pár kérdést az oldalával és a hivatásával kapcsolatosan is – fogadjátok szeretettel. Íme, a receptek!
Sült karfiol krémleves
Hozzávalók 4 főre: 1 kis fej karfiol, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olaj, 1 liter víz, 1,5 dl tejszín (lehet kókusz-, vagy rizstejszín is), só, bors, fűszerezhetjük curryvel is, ha szeretjük a pikánsabb ízeket.
Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A karfiolrózsákat sütőpapíros tepsibe fektetjük, meglocsoljuk egy kis olajjal, sózzuk, és betoljuk a sütőbe kb. 30-35 percre. Akkor a legfinomabbak, amikor barnára sülnek. Ha kész, akkor tegyünk félre pár darabot díszítéshez. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Rádobjuk a megsült karfiolt, a szétnyomott fokhagymát és felöntjük vízzel. Főzzük pár percig. Ha felforrt, akkor botmixerrel pürésítjük. Ha már szép sima krémlevest kaptunk, akkor beleöntjük a tejszínt és felforraljuk. Tálalásnál a félretett karfiollal díszítjük, vagy piríthatunk rá magvakat is.