Plasztika - Napi 1perces

F I
Írta: ,

Láthatóan zavarták a ráncai – a szeme körüli szarkalábak, a szája körüli mosolyráncok, a homlokát sokszor kettészelő mély barázda –, zavarta minden, ami a kor előrehaladtát mutatta.

Meg is tett mindent, hogy fiatalabbnak látszódjon: plasztikai műtétek sorozatával kockáztatta egészségét, biotermékekkel, étrend kiegészítőkkel erősítette immunrendszerét, rendszeresen mozgott, fiatalosan – de szerencsére ízlésesen öltözött.

Ennek ellenére mégis folyamatos hiányérzettől szenvedett.

– Nem tudom mi a bajom. Egyszerűen rosszul érzem magam a bőrömben. pedig a testemmel láthatjátok nincs semmi baj…  – panaszkodott barátnőinek, akik egy könnyed legyintéssel elintézték a dolgot, s arra kérték járjon többet társaságba, ismerkedjen, essen szerelembe, élvezze az életet.

De ő képtelen volt erre: naphosszat ült a tükör előtt, régi fényképeket nézegetett – rá sem lehetett már ismerni egykori önmagára, s azon merengett: hol rontotta el az életét?

Talán, amikor az anyja unszolására az unalmas könyvelői szakmát választotta? Vagy amikor elvált a kicsapongó, nagyhangú, italozó férjétől? Vagy amikor az abortuszt választotta ahelyett, hogy megszülje a titkos kapcsolatában véletlenül megfogant kisbabáját?

Három nap múlva találtak rá holtan: falfehér, ránctalan arcáról földöntúli elégedettség sugárzott – mint aki az utolsó pillanatban megtalálta a válaszokat a kérdéseire.

– Istenem! Ő még holtában is tökéletesen szép, s meg sem látszik rajta az eltelt 60 év – sóhajtotta az egyik barátnője.

Igen. Szép. Csak kár, hogy a lelke már évek óta halott volt. Azt nem tudta plasztikáztatni…