Krumplipaprikás - Napi 1perces

F I
Írta: ,

Imádta a piruló vöröshagyma illatát. Gyermekei kinevették ezért a becsípődéséért, de őt ez nem érdekelte. 

– Érdekes... amikor a végeredményt tömitek magatokba nem zavar benneteket! 

– Persze, mert azon már nem érzik ez az átható hagymaszag! – húzgálta az orrát a lánya, miközben az epres joghurtjába kevert egy maréknyi mazsolát.

– Na, látod, én meg azt a förmedvényt nem lennék képes megenni. Egyébként ha már itt vagy, igazán segíthetnél megpucolni a krumplit! – vetette föl a munka lehetőségét a lányának.

– Én? Nem akarom… Most voltam a műkörmösnél, csak nem gondolod, hogy tönkreteszem emiatt? – szörnyülködött a lány, és dölyfösen bevonult a szobájába.

– Palikám! Nem tudnál nekem segíteni egy kicsit? Meg kellene pucolni a krumplit - kukkantott be a fia szobájába.

– Nem. Tanulnom kell – rezzent össze a fiú, miközben villámgyorsan kilépett a számítógépes játékból.

– Értem. Akkor kénytelen leszek egyedül megoldani ezt a problémát.

Pedig jó lett volna, ha valaki segít, hiszen annyi munka várt még rá: betenni a mosást, kiporszívózni, kivasalni a férje ingeit, megvarrni az elszakadt bélést.

Hirtelen ötlettől vezérelve kiválasztott három közepes krumplit, gyorsan megtisztította, felkockázta, paprikával megszórta az arany barnára piruló hagymát, kis lisztet szórva rá rántást készített, félretette, a krumpli kockákat bedobta 4 liternyi vízbe, s magára hagyta – hadd főjön, majd ráteszi a rántást, ha végez a vasalással.

– Hát ez meg mi? – kergette a tányérjában a krumplidarabokat a lánya.

– Krumplileves… – szedett a fia tányérjába is belőle.

– De hát arról volt szó, hogy paprikás krumpli lesz! – háborgott a fia.

– Igen. Az. Egyrészt a nővéred félt, hogy tönkreteszi a műkörmeit, másrészt Neked fontos tanulnivalód akadt. Úgy gondoltam annyi munkához, amennyit Ti ketten végeztetek ma, pont elegendő energiát biztosít ez a leves is…

Ettől a naptól kezdve csodának csodájára a gyerekei is imádni kezdték a piruló hagyma illatát, és lelkesen segítettek a krumplipucolásban is.