Jó kérdés - Napi 1perces

Írta: ,

Gyönyörű napsütés – igazi ajándékba kapott kirándulóidő így ősz végén. 

Gondolunk egy nagyot, s felkerekedünk: a délelőttöt a közeli piac forgatagában nézelődve, vásárolgatva töltjük, majd, hogy ne kelljen otthon bajlódni a főzéssel, beülünk egy kisvendéglő kockás abroszos, virágcsokros-hangulatos kerthelyiségébe.  

Mindhárman az örök és megunhatatlan kedvenceinket rendeljük: húslevest és birkapörköltet. A gőzölgő aranysárga húsleves elfogyasztása közben terveket szövögetünk, emlékeket idézünk.

A második fogásnál azonban megakad a beszélgetés, és az első jóízű falat után felháborodott csodálkozással szólalok meg – azaz csak szólalnék, mert a torkom lángokat szór a csípős paprikától.

Amikor végre úgy érzem, hogy kapok, némi levegőt a túléléshez elkínzottan nyögöm:

– Ti, hogy… Ti… hogy tudjátok… megenni?

– Az enyém nem csíp, csak nagyon sós…

– Az enyém inkább sótlan, és olyan furcsa íze van. Mintha nem is birkából lenne – jegyzi meg anyukám.

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. De vajon jó lenne-e, most tudni, mi is az valójában?