Instant világ - Napi 1perces

F I
Írta: ,

– Á, ne viccelj már! Neked ennyi idődet elvesz a főzés? Akkor mikor jut időd a pihenésre? Vagy a kozmetikusra? Vagy a szoláriumra? Vagy a masszőrödre? – csodálkozik rá beszélgetőpartnerére a jajvörös hosszú hajú.

– Nekem? Az igazat megvallva soha… Pihenésre ott az éjszaka, kozmetikus helyett magam keverem ki az arcokolásaimat, szolárim helyett ott a nap, masszíroztatni pedig a férjemmel szoktam… – mentegetőzik a barna rövid hajú, miközben répát, petrezselymet, zellert, karalábét, húsleves alapanyagokat pakol a kosarába.

– Hogy Te milyen maradi vagy, drágám! Nem is hittem volna rólad…

– Ti talán megrendelitek valahonnan az ételt?

– Dehogyis! ÉN is főzök minden áldott nap… – tiltakozik felháborodottan a jajvörös, majd a kosarára mutat. – Látod: ez a jövő heti menü.

Húsleveskockák, tasakos levesek, pipi fasírt, előre panírozott csirkecomb, gyorsfagyasztott szilvás gombóc, felvágottak, kolbászok tucatja tornyosul benne.

– De ezeknek nem olyan jó az ízük, és tele vannak egészségtelen adalékokkal – érvel a barna.

A jajvörös megrántja a vállát:

– Kit érdekel? Ha rossz lenne, nem árulnák… Én egyébként is munkahelyemen ebédelek, a fiúknak meg jó bármi… na, itt hagylak, válogass kedvedre, és töltsd a fél életed a konyhában. Sietnem kell a pszichológusomhoz – feleli, majd elviharzik.

Egymásra nézünk a barna hajúval. Elmosolyodik.

– Szerintem a pszichiáteredhez kellene…  – szólal meg halkan, majd valódi krumplit vesz a valódi krumplipüréhez.