Erőltetve - Napi 1perces

F I
Írta: ,

Gyorsan megszerettem az újonnan nyílt kisboltot: volt minden, és ellentétben a hasonló kis üzletekkel nem volt drágább, mint bármelyik hipermarket.

Gyorsan megszerettem az újonnan nyílt kisboltot: volt minden, és ellentétben a hasonló kis üzletekkel nem volt drágább, mint bármelyik hipermarket. Arról nem is beszélve, hogy nem kellett órákig a sorok között bolyonganom, mire rátaláltam az alapvető élelmiszerekre, és az eladólány is készségesen segített mindenben.

- Legyen szép a napod! – köszönt el mosolyogva nap, mint nap, és Én ettől a gesztustól mindig valósággal szárnyra kaptam.

- Köszi, Neked is!

Így ment ez hetekig. Aztán egy verőfényes tavaszi reggelen miután fizettem elmaradt a köszönés, bennem rekedt a „Köszi, Neked is.” – válasz, az eladólány morcosan nézett utánam. Gondoltam: rossz napja lehet - vagyunk így ezzel egy páran néhanap. Már az ajtót nyitottam, amikor utánam szólt:

- Jaj! Elfelejtettem, legyen szép a napod! A főnök kirúg, ha visszanézi a kamera felvételeit, és kiderül, hogy nem mondtam… - jelentette ki, és idegesen a hajába túrt.

Szomorúan néztem rá: egyrészt sajnáltam, amiért olyan vaskalapos a főnöke, másrészt úgy éreztem megcsalt, becsapott, meglopott – elvette tőlem azt a spontán pozitív gesztust, amit a mosolya és a mondata jelentett.

Legyen szép a napotok! De tényleg…