Besavanyodva - Napi 1perces

F I
Írta: ,

Kora reggel volt – a munkába igyekvők álmosan, fáradtan, unottan bámulták a mellettük elsuhanó tájat, miközben próbálták „élő” üzemmódba kapcsolni magukat. 

A fiatalokból álló csoport tagjai viszont nem zavartatták magukat: lelkesen mesélték egymásnak hétvégi kalandjaikat, harsány kacagások kíséretében. Nem voltak sem tiszteletlenek, sem trágárak, sem kötekedők, egyszerűen csak frissek voltak és élettelik, ahogy a kamaszoknak lenniük kell. 

– Fiúk, lányok! Nem vennétek lejjebb a hangerőt, zavarjátok a mások nyugalmát! – szólította meg őket egy marcona férfi.

– Igen. Vihognak itt összevissza, lehet, hogy pont rajtunk gúnyolódnak… – csatlakozott az elégedetlenkedőhöz egy középkorú nő.

– Igen, igen, ilyen neveletlenek ezek a mai fiatalok… Nincs szigor, nincs fenyítés, azt tesznek, amit csak akarnak. Az én időmben már egy grimaszért is akkora pofont kaptam, hogy fal adta a másikat – kontrázott egy idős bácsi.

A fiatalok elkomolyodva néztek egymásra. Nem voltak sem tiszteletlenek, sem trágárak, sem kötekedők – csak frissek, jókedvűek és élettelik. Kár, hogy a mire felnövünk, sokan képtelenek vagyunk megőrizni mindezt…