A bicikli - Napi 1perces

F I
Írta: ,

Szerette az autóját – hisz kényelmes volt, nem ázott nem fázott, de csúcsforgalomban egyszerűen nem lehetett vele haladni.

Ezért aztán amint kitavaszodott a jó öreg négykerekűt lecserélte egy kétkerekűre, és azzal közlekedett ügyes-bajos dolgait intézendő.

Annyi idő alatt, míg máskor a dugóban malmozott, most két-három teendőt is kipipálhatott a képzeletbeli listáján: befizette a csekkeket, tollakat vett a gyerekeknek a papírboltban, kiíratta és kiválthatta a gyógyszereket, beszabadult a fodrászához, és elintézhette a heti nagybevásárlást is.

Lelakatolta a drót szamarat a tároló egyik csövéhez, majd bement a boltba. A dugig tömött szatyrokkal alig boldogult, mire otthon pedig elpakolta a frissen megszerzett javakat, megvacsoráztatta a családot, elmosogatott, megfürdette a legkisebbet, betette a mosást – teljesen kimerült.

Végig is aludta az egész éjszakát. Másnap reggel elindította a férjét a munkába, a nagyobbakat az iskolába, elhatározta, hogy a kétévessel kiruccan a közeli játszótérre - hátha sikerül annyira lefárasztania, hogy délután édesdeden aludjon, amíg ő takarít.

Összepakolta a szükséges holmikat, kezébe vette a két mozdulattal biciklire csatolható gyermekülést, kézen fogta a gyereket – és kiment a garázsba.

De a biciklinek hűlt helyét találta. Kapkodva telefonált a férjének, a nagyfiának, a barátnőjének, nyugtatgatta a percek óta bömbölő kicsit, és már éppen a rendőrség számát pötyögte be, amikor a szomszédasszonya előbújt a nagy zsivajra.

– Hát Ti? Mi a baj?

– Ellopták a biciklimet!  Pedig a zár fel sincs törve… – mondta mérgesen.

– Azt a kék vázút, amit nemrég vettetek?

– Igen. Telefonálok a rendőrségnek…

– Szerintem ne tedd! – nevetett fel a szomszédasszonya. 

– ???

– Most jövök a boltból… Szerintem a TE biciklid van a tárolóhoz lakatolva…

Ezek szerint nem ok nélkül szokta a férje viccből mondani: „Neked nincs ki a négy kereked”!