Most akkor egészségtelen az instant kávé? Utána jártunk!

Most akkor egészségtelen az instant kávé? Utána jártunk!

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Most akkor egészségtelen az instant kávé? Utána jártunk!

Egyszerűbb elkészíteni, gyors, olcsó és praktikus – de vajon mennyire egészséges? Vagy talán inkább úgy kellene kérdeznünk: egészségtelenebb-e az instant, mint a hagyományos kávé?

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Mi az instant kávé?

Az instant kávé nem más, mint azok a kristályok, amelyek a főzött kávé kiszárítása után keletkeznek. A folyamat magában foglalja az őrölt kávébab főzését, akárcsak a szokásos kávé esetében. Az így elkészült kávéból ezután a vizet eltávolítják, hogy tömény, száraz port vagy kristályokat kapjanak. Ezeket a dehidratált kristályokat aztán otthon egyszerűen, forró víz hozzáadásával tudod feloldani, hogy „visszaállítsd” őket kávévá.

Az üzletek az instant kávét granulátumban vagy egyadagos rúdban vagy tasakban értékesítik. Megan Meyer, a Nemzetközi Élelmiszerinformációs Tanács Alapítvány tudományos kommunikációs igazgatója megjegyzi, hogy az instant kávépor eltarthatósága hosszabb, mint a kávébabé, és olcsóbb is.

Egészségtelen-e az instant kávé
ERDAL ISLAK/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!