3 fűszeres meleg turmix a téli vitamindózisodhoz

3 fűszeres meleg turmix a téli vitamindózisodhoz

Címlap / Életmód / Receptek / 3 fűszeres meleg turmix a téli vitamindózisodhoz

Egy gőzölgő forró csoki mindig finom, azonban cukortartalma miatt nem olyan italról van szó, amit minden nap ajánlott lenne fogyasztanunk. Ha viszont megkívánsz egy meleg italt, nem árt, ha több opció közül is válogathatsz, és nemcsak teát vagy kakaót iszol a forró csoki mellett, hanem kipróbálsz mondjuk néhány csábító, de az egészségedet is támogató meleg turmixot.

A turmixok általában nyáron népszerűek, ami nem is meglepő, hiszen alapvetően hideg italok. De ki mondta azt, hogy ne varázsolhatnál belőlük téli verziókat, amiket a mindennapi rutinodba is beépíthetsz? Igazi ínyenceknek való finomságokról van szó, de az elkészítésükben mégsincs semmi bonyolult, ezért neked is megéri kipróbálnod pár ötletes változatot.

Persze nem arról van szó, hogy ha nyáron mindig zöldturmixot fogyasztottál, akkor most fel kell melegítened – egyes kombinációk hidegen mindig is finomabbak lesznek. Ehelyett válassz olyan összetevőket, amelyek melegítő tulajdonságokkal rendelkeznek, vagy amelyeket különösen könnyű felmelegíteni.

Tipikusan téli, meleg ízeket varázsoló alapanyagnak számítanak az olyan fűszerek, mint a gyömbér, a chili, a kurkuma és a fahéj, de más finomságok is, mint a mandulatej, az almalé, a zabtej vagy a kakaó. Mielőtt önállóan kísérletezésbe kezdenél, érdemes néhány már jól bevált meleg turmix receptet is kipróbálnod, amelyek nemcsak a lelkedet, de a testedet is ápolják.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!