Mai szemmel elborzadva állunk azok előtt a régi plakátok előtt, melyek a cigarettázást kifejezetten ajánlják, vagy azt, hogy kólát adjunk a gyerekeknek, hiszen ötven évvel ezelőtt még nem volt köztudott, hogy ezek egészségtelen dolgok. Az egészséges étkezés koncepciója –azt hihetnénk – egyszerű és univerzális, hiszen mindössze annyiból áll, hogy bizonyos egészségtelen ételeket kerülni kell és kész. Azonban a „tiszta étkezés” ideája nem mindig ennyire fekete és fehér, mert amire egyes dietetikusok esküsznek, azt más szakemberek tiltják, illetve szinte havonta derül ki egyes hozzávalókról, hogy amit eddig egészségesnek hittünk, valójában nem az (például kókusz olaj) vagy éppen fordítva. Iktassuk ki teljesen a szénhidrátot, vagy kalóriát számoljunk, illetve mik az úgynevezett szuper-ételek? Nem csak ma, már ötven évvel ezelőtt is ezen tépelődtek az emberek. Nézzük, akkoriban mit tartottak tévesen az egészséges étkezés fő alappilléreinek és hogyan diétázott a korábbi generáció.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
A cikk folytatódik, lapozz!