6 tipp a stresszmentes karácsonyért

Sándor Alexandra
Írta: ,

Szereted az ünnepeket, mégis egy kicsit összeszorul a gyomrod, amikor eszedbe jut a velük járó nyomás és megfelelési kényszer? Elárulunk néhány egyszerű praktikát, amivel már hetekkel hamarabb gondoskodhatsz a nyugalmadról, hogy a szeretteidnek is minél többet adhass magadból!

Most rendezd a konfliktusokat!

Ha vannak olyan rokonaid, barátaid vagy ismerőseid, akikkel év közben összeszólalkoztatok, és még nem rendeztétek a soraitokat, mielőbb teremts lehetőséget a nyugodt diskurzusra!

Ha ugyanis az egyébként is feszültséggel járó ünnepek alkalmával keresitek egymást legközelebb, elég kicsi az esély a valódi békülésre.

Gondold végig, mennyire szeretetteljes kapocs fűz az érintettekhez: ha erős, nincs mire várni, tehát hívd fel őket mielőbb, és beszéljétek meg!

Persze, akkor sem érdemes meghagyni az ellenségeskedést, ha úgy döntesz, hogy már nem akarod az életed részének tudni a másik felet.

Ilyenkor elalvás előtt jelenítsd meg magad előtt a képet, hogy szeretettel és békességben elengeded.

Hidd el, szavak nélkül is érezni fogja: nincs rád miért haragudnia!

Ne állj rabszolgának!

Semmiképpen se egyezz bele olyan feladat ellátásába, amitől előre rabszolgának érzed magad. Ez egyaránt vonatkozik a magánéletre és a munkára.

Lehet, hogy a háromgyerekes kollégád valamilyen szinten elsőbbséget élvez, illetve hárulhat rád olyan tennivaló otthon, amit valamelyik szeretted egészségügyi vagy egyéb okból nem intézhet el – de húzz egy határvonalat, hiszen ha nem tartod meg a saját belső harmóniádat, igazából másokon sem segíthetsz!

Mindvégig legyél tudatában a teljesítőképességednek, és napi szinten hagyj egy kis extra időt a pihenésre.

Ez nem luxus – ez alapvető, hogy a karácsony ne őrületet jelentsen számodra, hanem igazi ünnepet.