7 tipp a friss ébredéshez és a nappali éberséghez

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
7 tipp a friss ébredéshez és a nappali éberséghez

Hogyan, milyen természetes módszerekkel ébresztheted fel magad és őrizheted meg éberségedet nap mint nap? Erre a kérdésre kerestük a választ, és sikerült is összegyűjtenünk néhány ötletet. Reméljük, találsz majd köztük olyat, amelyiknek hasznát veszed.

Természetes energiaitalok

A kávé és a gyümölcslé energialöketet ad egy új nap elkezdéséhez, de ne vidd túlzásba a koffein fogyasztását, mert ellentétes hatást válthat ki, vagy erős hányingert okozhat.

A vízben és vitaminokban gazdag gyümölcsök és zöldségek is hozzásegítenek az ébredéshez és az optimizmushoz, ami jó alapot jelent egy új nap elindításához.


Ismerős? 5 dolog, amit csak a kávéfüggők érthetnek meg igazán


Készíts magadnak természetes energiaitalt, például főzz zöld teát, menta teát, készíts tiszta gyümölcsturmixot, vagy turmixolj össze zöld teát friss gyömbérrel, citrommal vagy barackkal.

Ezekből az italokból többet is készíthetsz, így napközben bármikor előveheted a hűtőszekrényből, és kortyolhatsz belőle.

Illatok

Az illatos növények, mint például a menta, a rozmaring, a levendula és a citrusfélék, élénkítik az elmét.

Amikor nehezen kelsz fel, és legszívesebben még visszafeküdnél az ágyba lustálkodni, szagolgass átható illatú növényeket.

Esetleg illóolajból tegyél pár cseppet egy darab vattára vagy papírzsebkendőre, és tartsd magad mellett a reggeli készülődés közben.

Ezektől helyrejön a vérnyomásod, megszűnik a kedvetlenséged, a fáradtságod. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba