Újévi NEM lista, amitől a 2018-ad egy jó év lesz

Zabolai Margit
Írta: ,
Újévi NEM lista, amitől a 2018-ad egy jó év lesz

A pozitív hozzáállás fontos, és biztos izgalmas éved lesz, ha igent mondasz néhány kalandra. A boldogsághoz azonban legalább ilyen lényeges az is, hogy elkezdj végre nemet mondani az alábbi dolgokra.

A könnyebbik választás, amikor megéhezel

Egy szelet csoki, egy gyorsbüfé a sarkon… Megannyi kínálkozó lehetőség, amivel gyorsan elütheted az éhségedet. Ezek azonban csak nagyon rövid távon tűnhetnek jó megoldásnak, hiszen bár eltelítenek, valódi tápanyaghoz nem juttatnak.

Mondj nemet az üres kalóriákra, és kezdj el tudatosabban enni! Bekészíteni némi gyümölcsöt vagy pár pohár joghurtot, idejében enni és nem megvárni, míg rád tör a farkaséhség csak eleinte tűnhet extra nehézségnek. A tested hamarosan megmutatja, milyen hálás a törődésért, és annyi plusz energiát ad, ami bőven kárpótol majd az extra lépésekért.

Újévi NEM lista, amitől a 2018-ad egy jó év leszAz emberek, akik csak az energiádat szívják

Mindenkinek vannak rosszabb időszakai, és teljesen normális, ha ilyenkor magadat egy kicsit háttérbe helyezed, és hagyod, hogy egy barátod belőled töltekezzen fel energiával. De mi van azokkal, akik folyton csak magukra gondolnak, akik nem adnak, mindig csak elvesznek, és akik visszaélnek a jó indulatoddal? Valóban megéri újra és újra találkozni velük, és hagyni magad kizsigerelni, csak azért, hogy a baráti körödben tartsd őket?

Az ilyen kapcsolatot egyébként sem lehet barátságnak nevezni, ezért jobb, ha egyszerűen nemet mondasz, amikor legközelebb egy ilyen ember a társaságodat keresi.

A kifogások, amikből mindig van még egy

Másnak könnyebb, mert biztosabb családi háttérből jött. Van, aki genetikailag hajlamosabb az egészségre. Szeretnék továbbtanulni, de nincs időm a munka mellett. Az élet nem igazságos, ezt nem is próbáljuk elhitetni veled.

Az viszont, hogy a nehézségeket kényelmes kifogásoknak használod, vagy tudomásul veszed őket, és ezek ellenére is elkezdesz dolgozni azért, hogy elérd a céljaidat, már csakis rajtad múlik. Mondj nemet a kifogásokra és a sötét kis hangra, ami a fejedben szól, és tedd meg az álmaidhoz vezető utat akkor is, ha tudod, hogy hosszabb és nehezebb lesz, mint másoknak!

Pörgetni a mókuskereket

Munka, háztartás, munka, háztartás… Mikor tartasz szünetet? Lehet, hogy nincs időd egy komplett nyaralásra, de igenis bele kell férnie minden napba, hogy valami olyasmit csinálj, amit élvezetből teszel! Ez lehet akár 10 perc beszélgetés egy munkahelyi baráttal, míg megisszátok a kávétokat, egy rész este a sorozatodból vagy egy pohár bor a szerelmeddel a kanapén.

Ne ragadj bele a mókuskerékbe, és mondj nemet a taposómalomra! Szánj időt arra, hogy minden nap boldoggá tedd magadat, mert megérdemled, és mert ezektől a pillanatoktól lesz jó 2018!

Újévi NEM lista, amitől a 2018-ad egy jó év lesz

stylempretty.com

Hallgatni, hogy ne kerülj konfliktusba

Kompromisszumokat kötni, elfogadni mások véleményét teljesen rendjén való dolog, és elengedhetetlen, ha együtt akarunk élni a környezetünkkel.

De nagyon nem jó, ha ezt összekevered azzal, amikor egyszerűen csak saját véleményed van. Valaki igazságtalanul viselkedik, olyasmit mond, amivel egyáltalán nem értesz egyet, vagy próbál belerángatni valamibe anélkül, hogy megkérdezné róla a véleményedet? Mondj nemet a hallgatásra, és emeld fel a szavadat azokért a dolgokért és elvekért, amikben hiszel!

Ne feledd, neked is éppen annyi jogod van a véleményedhez, és ellent mondani valakinek még nem veszekedés vagy támadás, egyszerűen csak az álláspontod kialakítása, ami neked is éppen úgy jár, mint bárki másnak.