Újévi IGEN és NEM fogadalmak - Elérhető újévi célok, hogy több fogadalmat ne bukj el!

Bodnár Alexa
Írta: ,
Újévi IGEN és NEM fogadalmak - Elérhető újévi célok, hogy több fogadalmat ne bukj el!

A statisztikák szerint a szilveszterkor tett újévi fogadalmaknak mintegy 8%-át tudják csak betartani az emberek. Bizonyára te is ígértél már meg magadnak néhány dolgot szilveszterkor, sőt az is lehet, hogy erre az évre is tettél fogadalmat. Az ok, amiért a legtöbb fogadalom meghiúsul az, hogy irracionális, légből kapott célokat tűzünk ki magunk elé ahelyett, hogy valóban mérhető tervekkel próbálkoznánk. Adunk néhány tippet, hogy a leggyakoribb fogadalmak helyett mivel lenne célszerű inkább próbálkoznod az idén.

NEM: Idén lefogyok! Kép forrása: golubkakitchen.com

INKÁBB: Konkretizáld, hogy milyen módon teszel az egészségesebb szervezetedért és a vonzóbb külsőd érdekében.

Ha például dohányzol, vagy gyakran jársz olyan helyre szórakozni, ahol sok ital is lecsúszik, ezeket mindenképpen iktasd ki első lépésként az életedből.

A villámfogyókúrákat szintén felejtsd el, különben csak a jojóeffektussal bajlódhatsz majd. Sokkal kézzelfoghatóbb, ha hosszú távon tartható életmódváltásra adod a fejed, és kiiktatás-kicserélés elvét követed.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy például elhagysz olyan kevésbé tápláló élelmiszereket, mint a fehércukor, a fehérliszt, a túl sok tartósítószer, és helyettük egészségesebb alternatívát keresel.

Nem lesz a legegyszerűbb, de ha megszokod az új alapanyagokat, örökre tarthatod ezt a diétát. A fogyáshoz a mozgás is elengedhetetlen, amelyhez szükséged lesz egy edzéstervre.

Ha nem akarod magadtól megtervezni, akkor kérd egy személyi edző segítségét, de az interneten rengeteg kész tervet találhatsz, amelyek fokozatosan szoktatnak hozzá a mozgáshoz.

NEM: Többet teszek másokért! Kép forrása: etsy.com

INKÁBB: Tegyél a környezetért és állj egy jó ügy mellé.

Azzal, hogy öko-szemléletre váltasz, máris rengeteget tehetsz a természetért, a környezetért és így az emberekért is.

Akár az egészségesebb életmódra való áttérésnél, itt is érdemes lépésenként lecserélned minden olyan tisztítószert és kozmetikumot például, ami nem környezetbarát, szelektíven gyűjteni a hulladékot, stb.

Ha emellett még szükségét érzed, hogy kézzelfoghatóan tegyél, akkor válassz egy jó ügyet, amit akár pénzzel, akár munkával, akár bármi egyébbel támogathatsz.

Ha van például egy alapítvány, amely közel áll a szívedhez, akkor érdemes az ő munkájukat segítened.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!