Újévi IGEN és NEM fogadalmak - Elérhető újévi célok, hogy több fogadalmat ne bukj el!

Írta: ,

A statisztikák szerint a szilveszterkor tett újévi fogadalmaknak mintegy 8%-át tudják csak betartani az emberek. Bizonyára te is ígértél már meg magadnak néhány dolgot szilveszterkor, sőt az is lehet, hogy erre az évre is tettél fogadalmat. Az ok, amiért a legtöbb fogadalom meghiúsul az, hogy irracionális, légből kapott célokat tűzünk ki magunk elé ahelyett, hogy valóban mérhető tervekkel próbálkoznánk. Adunk néhány tippet, hogy a leggyakoribb fogadalmak helyett mivel lenne célszerű inkább próbálkoznod az idén.

NEM: Idén lefogyok! Kép forrása: golubkakitchen.com

1/6 NEM: Idén lefogyok!

INKÁBB: Konkretizáld, hogy milyen módon teszel az egészségesebb szervezetedért és a vonzóbb külsőd érdekében.

Ha például dohányzol, vagy gyakran jársz olyan helyre szórakozni, ahol sok ital is lecsúszik, ezeket mindenképpen iktasd ki első lépésként az életedből.

A villámfogyókúrákat szintén felejtsd el, különben csak a jojóeffektussal bajlódhatsz majd. Sokkal kézzelfoghatóbb, ha hosszú távon tartható életmódváltásra adod a fejed, és kiiktatás-kicserélés elvét követed.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy például elhagysz olyan kevésbé tápláló élelmiszereket, mint a fehércukor, a fehérliszt, a túl sok tartósítószer, és helyettük egészségesebb alternatívát keresel.

Nem lesz a legegyszerűbb, de ha megszokod az új alapanyagokat, örökre tarthatod ezt a diétát. A fogyáshoz a mozgás is elengedhetetlen, amelyhez szükséged lesz egy edzéstervre.

Ha nem akarod magadtól megtervezni, akkor kérd egy személyi edző segítségét, de az interneten rengeteg kész tervet találhatsz, amelyek fokozatosan szoktatnak hozzá a mozgáshoz.

NEM: Többet teszek másokért! Kép forrása: etsy.com

2/6 NEM: Többet teszek másokért!

INKÁBB: Tegyél a környezetért és állj egy jó ügy mellé.

Azzal, hogy öko-szemléletre váltasz, máris rengeteget tehetsz a természetért, a környezetért és így az emberekért is.

Akár az egészségesebb életmódra való áttérésnél, itt is érdemes lépésenként lecserélned minden olyan tisztítószert és kozmetikumot például, ami nem környezetbarát, szelektíven gyűjteni a hulladékot, stb.

Ha emellett még szükségét érzed, hogy kézzelfoghatóan tegyél, akkor válassz egy jó ügyet, amit akár pénzzel, akár munkával, akár bármi egyébbel támogathatsz.

Ha van például egy alapítvány, amely közel áll a szívedhez, akkor érdemes az ő munkájukat segítened.

NEM: Belefogok valami újba! Kép forrása: entrepreneur.com

3/6 NEM: Belefogok valami újba!

INKÁBB: Konkretizáld, miben szeretnél fejlődést. 

Az, hogy lesz egy új hobbid, ami segít kikapcsolódni, szintén nem egy túl kézzelfogható terv.

De ha beiratkozol egy kurzusra, és új ismereteket szerzel, akkor valószínűleg több motivációd is lesz majd.

Ebben az is segíteni fog, hogy ha eredményes vizsgát akarsz majd tenni, akkor muszáj lesz tanulnod is, otthon is foglalkoznod az anyaggal.

NEM: Élvezni fogom az életet - úgy igazán! Kép forrása: elitedaily.com

4/6 NEM: Élvezni fogom az életet - úgy igazán!

INKÁBB: Tervezz egy-két hosszúhétvégés utazást az évre.

Egy utazáson ugyanis egyszerre megvan az új helyek megismerése, a pihenés, kikapcsolódás lehetősége, és természetesen az is, hogy jókat ehetsz és ihatsz, elmerülhetsz a helyi gasztronómiában.

A 2018-as év szerencsére kedvez az ilyen terveknek, hiszen kilenc hosszúhétvége is jut majd erre az évre.

Akár belföldre, akár külföldre utaznál, tervezd meg már most, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatokra tudj lecsapni.

NEM: Több pénzem és időm lesz! Kép forrása: etsy.com

5/6 NEM: Több pénzem és időm lesz!

INKÁBB: Sajátítsd el a tudatos tervezés alapjait.

Ha folyton kiszaladsz az időből, és minden fityinged elúszik, mert már magad sem tudod, mire költekezel annyit, akkor érdemes gatyába ráznod az életedet azzal, hogy tervezel és aszerint költöd el a pénzed, osztod be a feladataidat.

Egy egyszerű határidőnapló vagy egy excel-tábla is elegendő ehhez, és így év végére megspórolhatsz egy csinos összeget, és a time-management bajnoka is lehetsz!

NEM: Boldogabb leszek! Kép forrása: theeverygirl.com

6/6 NEM: Boldogabb leszek!

INKÁBB: Kezdj el meditálni, sétálni, jógázni, azaz tölts időt magaddal, harmóniában.

Valójában a boldogság egy annyira megfoghatatlan dolog, hogy sokan azért érzik magukat boldogtalannak, mert fogalmuk sincs, mire is vágynak igazán.

Az olyan elfoglaltságok mint a meditáció vagy a séta, amit a me-time keretein belül végezhetsz, épp azért kifejezetten jók, mert segítenek összpontosítani, megismerni magadat és a vágyaidat.

Ha még te sem tudod, mit is szeretnél igazán, akkor érdemes lenne idén ezek közül valamelyikbe belefognod, hogy rájöhess.