Teljesen új újévi fogadalom 2019-re, ami végre nem szívás

Nagy Niki
Írta: ,

Mostantól aztán heti hatszor edzeni fogok, elérem az álomalakot, idén már olyan munkahelyem lesz, amilyenre mindig is vágytam, és rám talál a szerelem – eleged van az ehhez hasonló, gyakorlatilag betarthatatlan újévi fogadalmakból? Akkor fogadd meg az alábbi tanácsokat, ezekkel ugyanis garantáltan lesz sikerélményed, és nem fogod az első hónap után rosszul érezni magad azért, mert megint megszegted, amit megígértél magadnak.

Nem véletlen, hogy az újévi fogadalmakat olyan nehéz betartani: általában teljesen szürreális célokat tűzünk ki magunk elé, és amikor nem látjuk a fejlődést, rögtön kedvünket is szegi a dolog. Éppen ezért kell okosan fogadalmat kötni, és nem szabad hagyni, hogy elszaladjon velünk a ló: fogadd meg ezeket a tanácsokat, ha szeretnéd, hogy apránként, de tényleg elérd a végső céljaidat!

Kezdj nagyon kicsivel!

Ha azt fogadod meg, hogy jövőre leadsz húsz kilót, az első egy-két kiló után fel fogod adni, mert megunod, hogy lassan haladsz.

Éppen ezért az a legjobb, ha indulásként nagyon apró célokat tűzöl ki magad elé, amiket viszonylag könnyű elérni, és amik segítségével sikerélményed lehet.

Ezek visznek ugyanis előre az úton. Ha nagy terveid vannak, inkább oszd fel őket kisebbekre, és lépésről lépésre haladj, hogy biztosan ne bátortalanodj el a sikertelenség miatt.

Bocsáss meg magadnak!

Az, ha nem sikerül tartanod magad a fogadalmadhoz, nem azt jelenti, hogy feladhatod az egészet, hanem azt, hogy hibáztál, és onnan kell folytatnod a hibák után, ahol előttük abbahagytad. Fogadd el, hogy nem vagy tökéletes, lesz, amikor nehezebben megy, amit megfogadtál, és lesz, amikor könnyebben. Közhely, de a sikerhez vezető út nem egyenes, hanem kacskaringós, és néha még visszafelé is vezet, ez ne bizonytalanítson el a céljaidban.

Teljesen új újévi fogadalom 2019-re, ami végre nem szívásKép forrása: pexels.com

Legyél kitartó!

Azt mondják, ahhoz, hogy valami szokásoddá váljon, legalább 60 napig kell folyamatosan csinálnod (sajnos a 21 nem mindig elég...). Éppen ezért nagyon fontos, hogy kitartó legyél – ha hibázol is, ne add fel, különben nem fogsz annyira hozzászokni, hogy utána szokásoddá váljon.

Minden nap találd meg a motivációt ahhoz, hogy folytasd, amit megfogadtál, nagyjából ennyi a titka a dolognak. Várd ki a 60 napot, és meglátod, mennyi változást tapasztalsz!

Találj okokat az ünneplésre!

Nem csak akkor kell megdicsérned magad és ünnepelned, amikor eléred a végső célt, hanem akkor is, ha fontos mérföldköveket érsz el az úton. Ne felejts el ezekről is megemlékezni, mert ilyenkor újabb lendületet kaphatsz a további munkához. Vedd észre, mikor jársz jó úton, és mikor érsz el fontos lépcsőket a célod felé vezető útvonalon! Ha ilyenkor is dicséred magad, sokkal több lesz a sikerélményed, ami visz majd előre.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv