Így könnyítem meg az életemet 2018-ban! 3 trükk, ami segíteni fog

Zabolai Margit
Írta: ,

Nem a 2017-es év volt, amikor lejöttem a falvédőről, szóval nincsenek illúzióim: pontosan tudom, hogy 2018. sem egy sétagalopp lesz, és biztos, hogy lesznek majd kihívások. Én azonban ahogy mindig, idén is felveszem a kesztyűt, magabiztosan várom a próbatételeket, és igyekszem odafigyelni arra, hogy legalább saját magam helyzetét ne nehezítsem. Sőt, igyekszem megkönnyíteni a dolgokat az alábbi trükkökkel.

Arra figyelek, amire én vágyom, nem arra, amit mások várnak el tőlem

Mindenkinek megvan a maga definíciója a sikerről. Mindannyian tudjuk, hogy milyen munkát kell végeznünk, milyen lakásban kell laknunk, milyen ruhát kell hordanunk és hol kell ebédelnünk ahhoz, hogy sikeresnek tarthassuk magunkat – csak abba nem gondolunk bele, hogy ez sokszor nem is saját véleményünk, hanem valami olyasmi, amit annyiszor hallottunk, míg végül mi magunk is elhittük. Amikor pedig az életünk nem találkozik a közösségi oldalakról ránk zúduló ideával, jön a befordulás, a kudarcélmény meg az önostorozás.

Pedig ha te elégedett vagy a munkáddal, teljesen mindegy, hogy mit gondol róla az osztálytársad, ha te elégedetten érsz haza az otthonodba a nap végén, fölösleges azon görcsölni, hogy a szomszéd bezzeg 30 négyzetméterrel nagyobb helyen lakik. Úgyhogy idén, akárhányszor úgy érzem majd, hogy elégedetlen vagyok valamivel, először is megkérdezem magamtól, hogy tényleg nekem van-e bajom az adott dologgal, vagy csak mindenhonnan azt hallom, hogy nekem ez így nem lehet jó. És ha a válasz az utóbbi, akkor egyetlen joule-nyi energiát sem vesztegetek arra, hogy megoldjam azt, ami nem is romlott el.

Elegendő folyadékot iszom

Ez a trükk tényleg annyira banális, hogy őszintén nem is tudom, lehet-e trükknek nevezni, de nálam tényleg ez hozta meg az áttörést, úgyhogy úgy döntöttem, mégis belekerül a cikkbe, mert ha csak egy embernek is segít, már megérte. Még az előző év végén leptem meg magam egy fél literes vizes flakonnal – van rajta vicces felírat, BPA mentes és pár száz forint volt, úgyhogy vásárláskor beledobtam a kosaramba. És azóta végre, talán életemben először elég vizet iszom.

Ezt ugyanis bárhová magammal tudom vinni, mindig látom, hogy pontosan mennyit ittam aznap, és hogy mennyit kell még, hogy hidratált maradjak. Így végre nem akkor jut eszembe, hogy engedjek magamnak vizet, amikor már délután három óra van, és teljesen kiszáradtam, hanem hidratált maradok, mert nem felejtek el inni. Ez pedig a hangulatomban, az aktivitásomban, de még a bőröm állapotán is elképesztő javulást idézett elő. Tényleg apróság, de hiszek benne, hogy az egyik legjobb alap, amit 2018-ra magammal vihetek.

Így könnyítem meg az életemet 2018-ban! 3 trükk, ami segíteni fog

Naplót vezetek

Persze, tudom, 2018. van, és az ember zsebében ott lapul a telefon. Csakhogy az én naptáramat betöltik a leadásra váró/leadott cikkek, a munkahelyi dolgok, és egyébként is, egy idő után nincs kedvem előre vagy visszafelé lapozgatni. A kézzel írott napló viszont nem csak jól átlátható, de valahogy az az érzésem, hogy amit leírok, azt eleve kisebb eséllyel felejtem is el. És technológia ide vagy oda, én még mindig azt szeretem a legjobban, ha papíron tudom különböző színekkel, jelekkel emlékeztetni magamat arra, hogy mi mindenre kell figyelnem, illetve hogy mi fontos történt.

A magam szerkesztette naplóba ráadásul nem csak határidőket, találkozókat, de minden fontosabb dolgot is felírhatok, például melyik nap voltam edzeni, mennyit futottam, mikor érkezett bevétel és mikor volt komolyabb kiadásom, így a hónap végén nem töröm majd azon a fejem, hogy hova lettek a produktív napjaim, vagy a számlámról a pénzem. Bízom benne, hogy ez az új szokás segít, hogy teljesebb képet lássak, ha pedig tudatosan figyelem a mindennapjaimat, alakítani is tudatosabban fogom őket.