10 reális cél, amiket érdemes év elején kitűzni, mert megkönnyíti az életedet

Zabolai Margit
Írta: ,
10 reális cél, amiket érdemes év elején kitűzni, mert megkönnyíti az életedet

Kép forrása: livingbeautifully.com

Nagy fogadalmak, nagy kudarcok – veled is minden évben ez történik? Sokan vannak, akik inkább már nem is fogadnak meg semmit, mert valóban nem kellemes érzés már februárban egy kudarccal szembesülni. Az alábbi célok azonban tarthatóak, teljesíthetőek, és érezhetően jobbá is fogják tenni az életedet!

A legtöbben reggelente nagyjából ugyanakkor ébredünk a munka miatt, és ehhez a belső óránk hozzá is szokik, szinte magától ébreszt a megfelelő időpontban.

Ugyanez érvényes lesz az elalvásra is, ha mindig nagyjából azonos időpontban mész lefeküdni. Tűzz ki magadnak egy megfelelő időpontot, és se sokkal korábban, se sokkal később ne feküdj le. Meg fogsz lepődni, hogy ez a kis változás és rendszerezés mennyire jó hatással lesz a szervezetedre!

Már néhány hét után észre fogod venni, hogy sokkal jobban alszol, és kipihentebben ébredsz.

Lesz esti rutinod

Ha már az alvásnál és a pihenésnél tartunk: az esti rutin segít lezárni a napot, megszabadulni a stressztől és ráhangolni az elalvásra. Kivéve, ha ez abból áll, hogy az ágyban még a laptopodat nyomkodod, vagy a kedvenc sorozatodon alszol el.

Elalvás előtt egy órával már érdemes kizárni a külvilág eseményeit, inkább hallgass klasszikus zenét, igyál egy csésze gyógyteát vagy olvass egy kicsit.

Válassz olyan esti rutint magadnak, ami valóban az ellazulást segíti.