10 reális cél, amiket érdemes év elején kitűzni, mert megkönnyíti az életedet

Írta: ,

Nagy fogadalmak, nagy kudarcok – veled is minden évben ez történik? Sokan vannak, akik inkább már nem is fogadnak meg semmit, mert valóban nem kellemes érzés már februárban egy kudarccal szembesülni. Az alábbi célok azonban tarthatóak, teljesíthetőek, és érezhetően jobbá is fogják tenni az életedet!

1/10 Rendszeresebbé teszed az alvásodat

A legtöbben reggelente nagyjából ugyanakkor ébredünk a munka miatt, és ehhez a belső óránk hozzá is szokik, szinte magától ébreszt a megfelelő időpontban.

Ugyanez érvényes lesz az elalvásra is, ha mindig nagyjából azonos időpontban mész lefeküdni. Tűzz ki magadnak egy megfelelő időpontot, és se sokkal korábban, se sokkal később ne feküdj le. Meg fogsz lepődni, hogy ez a kis változás és rendszerezés mennyire jó hatással lesz a szervezetedre!

Már néhány hét után észre fogod venni, hogy sokkal jobban alszol, és kipihentebben ébredsz.

Lesz esti rutinod

2/10 Lesz esti rutinod

Ha már az alvásnál és a pihenésnél tartunk: az esti rutin segít lezárni a napot, megszabadulni a stressztől és ráhangolni az elalvásra. Kivéve, ha ez abból áll, hogy az ágyban még a laptopodat nyomkodod, vagy a kedvenc sorozatodon alszol el.

Elalvás előtt egy órával már érdemes kizárni a külvilág eseményeit, inkább hallgass klasszikus zenét, igyál egy csésze gyógyteát vagy olvass egy kicsit.

Válassz olyan esti rutint magadnak, ami valóban az ellazulást segíti.

Kevesebbet nyomkodod a telefonodat Kép forrása: dara-muscat.tumblr.com

3/10 Kevesebbet nyomkodod a telefonodat

Hány hétvégét töltötök a pároddal egymás mellett úgy, hogy mindketten a telefonotokba mélyedtetek?

Nincs azzal semmi baj, ha nem egyfolytában egymással foglalkoztok, vagy ha másokkal beszélgettek, híreket olvastok vagy játszotok, de szánjatok időt a személyes, face-to-face kapcsolatokra is!

Jelöljetek ki néhány órát, amikor egyikőtök sem nézhet a telefonjára, és találjatok újra egymásra!

Nem hasonlítgatod magadat másokhoz

4/10 Nem hasonlítgatod magadat másokhoz

Elég megnyitni egy közösségi oldalt, és máris látod: ez lefogyott, azt eljegyezték, ennek gyereke született, azt előléptették. Téged is rossz érzés fog el ilyenkor a saját eredményeid miatt?

Pedig nem kellene!

Mindenki a maga életútján halad és mindenki másfajta sikereket és más időpontban ér el.

Ahelyett, hogy ezen görcsölsz, örülj mások boldogságának, és egy pillanatra se feledkezz meg róla, hogy veled is mennyi minden jó történik.

Elfogadod a saját testedet

5/10 Elfogadod a saját testedet

Odafigyelsz, hogy mivel táplálod. Rendszeresen mozogsz, fejleszted, karban tartod. Ha mindez megvan, akkor már csak egy és talán a legfontosabb lépés van hátra: hogy elfogadd és szeresd!

Minden test más, de ez a test csak a tiéd, neked ad lehetőséget arra, hogy ellátogass helyekre, hogy azokkal legyél, akiket szeretsz, hogy nap mint nap új dolgokat próbálj ki.

A tested, a fizikai létezésed maga a lehetőség, maga az élet, itt az ideje, hogy ennek megfelelően tekints rá!

Több folyadékot iszol Kép forrása: theglowwithin.com

6/10 Több folyadékot iszol

Gyakran fogadunk meg az étkezési szokásaink megváltoztatására vonatkozó szigorú szabályokat az év elején, közben meg gyakran elfeledkezünk a folyadékfogyasztásról, ami éppen olyan fontos.

Több vizet inni ráadásul még egyszerűbb is, mint szigorú diétát tartani.

Tölts le egy appot a telefonodra, ha kell, amivel számolhatod az elfogyasztott folyadék mennyiségét, de mindenképpen maradj hidratált!

Tested hálás lesz érte!

7/10 Többet fogsz olvasni

Állíts össze magadnak egy listát a könyvekről, amiket ebben az évben el akarsz olvasni. Nem kell, hogy hosszú lista legyen, de legyen teljesíthető, és olyasmiket tegyél rá, amikhez valóban van kedved!

Ha a klasszikus kötelezők vonzanak, remek, de ha mást találsz izgalmasnak, akkor olvass mást!

Ne feledd: már nem az iskolában vagy, megengedheted magadnak, hogy magáért az olvasás öröméért olvass, és amíg hatnak rád a leírtak, amíg elgondolkodsz a sorokon, addig bármilyen könyvből tudsz tanulni, fejlődni.

Megtanulsz nemet mondani Kép forrása: honestlywtf.com

8/10 Megtanulsz nemet mondani

Hány feladatot vállaltál már magadra csak azért, mert túl kellemetlen lett volna nemet mondani?

Pedig éppen annyi jogod van kiejteni a bűvös kis szócskát, mint bárki másnak!

Nemet mondani valamire, amit nem akarsz megtenni nem gorombaság, nem udvariatlanság vagy elutasítás, hanem alanyi jogod. Kezdj el élni vele!

Nem hagyod ki a reggelit Kép forrása: issycroker.com

9/10 Nem hagyod ki a reggelit

Egy kihagyott, elkapkodott vagy csak nem megfelelő reggeli az egész napodat elronthatja: már délelőtt megéhezel, amit egy csokival orvosolsz, ebédkor éppen nem vagy éhes, de délután megint korog a gyomrod, és vacsorára próbálsz mindent bepótolni… Alapozd meg inkább a kiegyensúlyozott táplálkozást egy egészséges, kiegyensúlyozott reggelivel.

Akár már előző este is összekészítheted (felkockázhatod a gyümölcsöt, elkészítheted a chia pudingot vagy a zabkását, stb.), és reggel tényleg csak percekbe telik a tökéletes fogás összeállítása.

Értékeled az élet apró örömeit

10/10 Értékeled az élet apró örömeit

Ahelyett, hogy mindig azt hányod önmagad szemére, hogy mi minden nem sikerült, próbálj minden napban örömet és sikert találni! Csinálj rendszert az öröm kereséséből, és akár rendszeresíts egy naplót erre.

Minden este írj fel egy dolgot, ami aznap örömet okozott neked. Ez lehet egy komolyabb siker, de egy kedves SMS, egy nyíló virág látványa vagy a zöldséges mosolya is. Tényleg bármi!

Az év végén, amikor elolvasod majd, mennyi minden jó történt veled, garantáltan elégedettebben zárod majd az évet.