7 különleges, könnyen elkészíthető tésztaétel vacsorára

Írta: ,

Egy tészta vacsora gyorsan elkészíthető, változatos, és jól variálható, szinte nincs olyan, aki ne szeretné. Az esti főzőcskézésből akár közös program is lehet, utána pedig igazi romantikus vacsora következik, anélkül, hogy órákig kellett volna a tűzhely mellett állnotok. Íme, a kedvenc receptjeink.

Spenótos, mascarponés tészta

Hozzávalók: 200 g széles metélt tészta, 4-5 ek olívaolaj, 200 g fagyasztott leveles spenót, 2 gerezd fokhagyma, só, fekete bors, 1 chili paprika, 25 g fenyőmag, 160 g mascarpone, 100 ml tejszín, 30-40 g parmezán sajt

Elkészítés: A kiolvasztott spenótot melegítsd össze az olajon a sóval, a borssal, az apróra vágott fokhagymával és a chilivel.

A tésztát főzd meg sós vízben, a fenyőmagot pedig zsiradék nélkül pirítsd meg. A mascarponét és a tejszínt add a spenóthoz, majd forgasd össze vele a tésztát. Tálaláskor szórd meg a fenyőmaggal és reszelt parmezánnal.

Fehérboros, gombás tészta

Hozzávalók: 50 dkg penne vagy spagetti, 2 ek vaj, 1 ek olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg prosciutto sonka, 25 dkg csirkemell filé, 20 dkg csiperkegomba, 2 -3 ek sűrített paradicsom, 1,5 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, só, bors, tálaláshoz parmezán sajt.

Elkészítés: A vajon és az olívaolajon párold meg a kockára vágott hagymát, majd süsd meg benne a szintén felkockázott sonkát.

Fehéredésig főzd benne a felcsíkozott csirkehúst, majd add hozzá a gombát is, végül pedig jöhet a sűrített paradicsom, majd az egészet felöntheted a borral. Ha a bor fele elfőtt, sózd, borsozd és öntsd fel a tejszínnel, majd amíg rotyog, főzd ki a tésztát. Melegen tálald, parmezánnal meghintve.