Igazi nyári ízorgia - tésztás receptek nyári estékre

Irimiás Alíz
Írta: ,
Igazi nyári ízorgia - tésztás receptek nyári estékre

Kép forrása: unsplash.com

Egy igazi tészta-fan bármikor tud tésztát enni, sőt, valójában mindig azt enne. A tészták között is vannak azonban kedvencek, és fülledt nyári estéken mások is megértik, miért oly ínycsiklandó a tészta. Egy kis koktélparadicsom, menta, kukorica, citromlé, tenger gyümölcsei, rákocskák, spenót, borsó, ceruzabab vagy cukkini – ízlés szerint kombinálva – nagyszerű feltét lehet. Íme néhány ízorgiát ígérő pompás nyári recept, amit nem szabad kihagyni.

Ez a tányér valóban úgy néz ki, mintha minden egyes tésztaszem mentáért kiáltana.

Valójában a menta teszi olyan frissé ezt a tésztaételt.

A fusszilit megfőzzük, a félbevágott koktélparadicsomokat pedig serpenyőben, 2 gerezd összetört fokhagyma mellett, olívaolajon megfuttatjuk, amíg kiengedik az ízletes levüket, és kissé karamellizálódik a külsejük.

Sózzuk, borsozzuk, a csípős íz kedvelői akár némi chilivel is megszórhatják.

A pancetta gazdagabbá és kellemesen sóssá teheti az ételt, de el is hagyható.

Tálaláskor kanalazzunk rá egy kis ricottát, tépkedjünk rá friss mentalevelet, és egy evőkanál olvasztott vajjal locsoljuk meg a tészta tetejét.

 

Zamatos szósz teszi ellenállhatatlanná ezt a tésztát.

A kukoricaszezonban ennél nyáribb recept már nem létezik!

A masnitésztát megfőzzük, majd két evőkanál olívaolajon megfuttatjuk az apró karikákra vágott mogyoróhagymát.

Hozzáadjuk a friss kukoricát, 5dkg parmezán sajtot, egy csipetnyi chilit és friss citromlét.

Sózzuk, borsozzuk, a végén pedig jöhetnek a friss fűszerek: bazsalikom, menta vagy koriander egyaránt jól illik hozzá.

A kukorica és a mogyoróhagyma mellett akár ceruzabab is kerülhet a tányérra.