Tejszínes-paradicsomos spagetti csirkehússal

Írta: ,

A könnyen elkészíthető tésztás ételek roppant népszerűek hazánkban is. Kevés hozzávalóból akár fél óra alatt elkészítheted ezt a spagettit. Meglátod, étkezés után a család apraja-nagyja kórusban kiáltja: kérek még!

Hozzávalók:

  • 50 dkg durum spagetti
  • bors
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg gomba (konzerv is jó)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • pirospaprika
  • 2 dl főzőtejszín
  • olíva olaj
  • friss bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítés:

A spagettit enyhén sós vízben fog keményre főzzük, majd leszűrjük.

Közben hozzálátunk a húsos ragu elkészítéséhez.

A csirkehúst apró kockákra vágjuk.

A koktélparadicsomokat megmossuk, megfelezzük.

A gombát, ha friss, felszeleteljük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

Kevés olíva olajon megdinszteljük a hagymát.

Ha félig kész, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát. A fokhagymának így nem vész el az illóolaj tartalma. Vigyázzunk, hogy ne piruljanak túl a hagymák!

Rátesszük a felkockázott csirkemell filét, és fehéredésig sütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük szárított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és rozmaringgal.

Amikor a gomba megpuhult, a felezett koktélparadicsommal gazdagítjuk az ételt.

Késhegynyi pirospaprikát adunk hozzá és összeforraljuk.

Főzőtejszínnel felöntjük. Készre főzzük.

Spagettivel tálaljuk.

Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.