Tejszínes, baconös, spenótos penne

Írta: ,
Imádom a spenótot! Vannak, akik éppen ellenkezőleg vannak ezzel. Középút szerintem itt nincs. Még nem hallottam olyanról, aki a „nem különösebben szeretem, de megeszem” kategóriába tartozna. 

Sokan lehetnek olyanok is, amilyen én voltam sokáig. Meg se kóstoltam, mert azt hittem, hogy nem szeretem. De egy recepthez kellett egy kevéske spenót, úgyhogy elkészítettem az ételt. Na, azóta nemhogy szeretem, de egyenesen imádom a spenótot!

Hozzávalók:

500 g durum penne tészta 2 maréknyi friss spenót só 3 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín 3 dkg vaj 10 dkg bacon

Elkészítés:

A pennét sós vízben fog keményre főzzük.

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük. A levelekről az eresebb részeket levágjuk.

Kevés vajon a spenótot megfuttatjuk, vékony karikára vágott fokhagymát adunk hozzá. A fokhagymában így benne marad az illóolaj, ezért nem használok fokhagymanyomót.

A spenótot sózzuk, tejszínnel felöntjük. Készre főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

A tésztát összekeverjük a spenóttal.

Frissen sütött bacon csíkokkal tálaljuk.