Sonkás-paradicsomos tészta

Írta: ,

Könnyen elkészíthető, finom tésztás ételre vágysz? Kevésbé vagy rutinos a konyhában? Ha legalább az egyik kérdésre igen a válaszod, íme, az ajánlatom: sonkás-paradicsomos tészta. 

A fűszerekkel ne takarékoskodj semmiképpen. A hámozott paradicsom konzerv karakterét formáld saját szád íze szerint. Nálam az oregánó kapott hangsúlyosabb szerepet.

Hozzávalók:

  • 50 dkg durum maccheroni tészta
  • 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
  • 15 dkg csirkemell sonka
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • toszkán fűszerkeverék
  • 2 dkg parmezán

Elkészítés:

A durum tésztát enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felcsíkozott sonkát. Állandóan kevergetve picit együtt sütjük tovább a hagymákkal. A konzerv paradicsomot hozzáadjuk. Sózzuk, oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és toszkán fűszerkeverékkel ízesítjük. 2 dl hideg vízzel felöntjük. Készre főzzük.

Hozzákeverjük a leszűrt tésztát.

Parmezánnal megszórva frissen tálaljuk.