Rukkola-pesztós tészta grillezett padlizsánnal

Írta: ,

Hús nélkül is lehet csoda finom ételeket készíteni. Egy mennyei pesztó, néhány grillezett padlizsán szelet, és tökéletes tésztás ételt készíthetünk.

 

A rukkola íze rendkívül intenzív, nem kell sok belőle. Mutatós, cakkos széle miatt dekorációként is kitűnő.

Számos vitamin és ásványi anyag található benne. Magas az A-, C-, és K-vitamin, valamint a folsav-, bétakarotin-, kalcium-, vas- és jódtartalma. Remekül szabályozza a koleszterin- és vércukorszintet.

Hozzávalók 3 személyre:

  • 30 dkg durum szarvacska tészta
  • 5 dkg rukkola saláta
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg dióbél
  • ½ dl extra szűz olívaolaj
  • 2 kis padlizsán
  • olaj

Elkészítés:

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

A rukkolát, a megtisztított, és gerezdekre vágott fokhagymát, a dióbelet, a petrezselyemzöldet és az olívaolajat aprítógépbe tesszük. 1-2 perc, és el is készül a finom, rukkolás pesztó.

A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk. Hosszában 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. Grill serpenyőben kevés olajon a padlizsánszeletek mindkét oldalát megsütjük. Papírtörlővel borított tányérra szedjük a grillezett padlizsánokat.

A leszűrt tésztát összekeverjük a rukkolás pesztóval. Tányérra szedjük a pesztós tésztát. A grillezett padlizsánszeleteket ízlésesen a tésztára fektetjük. Néhány rukkola levélkével még díszíthetjük a tányért.

Az ételt, ha lehet, frissen tálaljuk.