Részeges tészta

bien.hu
Írta: ,
Részeges tészta
Számos történet született már e népszerű táj étel nevéről. Egyesek szerint másnaposságot okoz a fogyasztása, míg mások úgy vélik sokat kell utána inni.

Hozzávalók

- 225 g kínai tészta
- 4 evőkanál halszósz
- 2 evőkanál frissen facsart lime lé
- 1 teáskanál vagy 1 evőkanál csilis fokhagymaszósz
- 3 evőkanál barna cukor
- 2 teáskanál kukoricaliszt
- 2 teáskanál kínai rizspálinka vagy száraz sherry
- 225 g bőr és csont nélküli csirkemell, vékonyra szelve
- 3 evőkanál repce olaj
- 2 evőkanál felaprított fokhagyma
- 1 kicsi hagyma, feldarabolva
- 1 közepes répa, vékonyra szelve átlósan
- 85 g zöldborsó
- 1 pohár táj bazsalikom levél

Elkészítés

- Egy nagy fazékban, bő vízben főzd al dentére a tésztát. Ne főzd túl, mert újra meg kell majd főznöd. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, majd hagyd csorogni.

- Egy kisebb tálban keverd össze a halszószt, a lime lét, a csilis fokhagymaszószt és a cukrot. Keverd amíg a cukor elolvad.

- Egy másik tálban keverd össze a kukoricalisztet és a rizspálinkát. Add hozzá a csirkét és keverd jól össze.

- Az olajat öntsd bele egy wokba vagy más sütőedénybe és tedd közepes lángra. Add hozzá a fokhagymát és kevergesd amíg az olaj felforrósodik és a fokhagyma sercegni kezd. Add hozzá a hagymát és a csirkés keveréket, párold folytonos kevergetés mellett 2percig. Add hozzá a répát és keverd még 1 percig. A zöldborsóval és a bazsalikom levelekkel kevergesd még fél percen keresztül.

- Ezután add hozzá a tésztát és a halas szószt. Keverd össze, hogy a hozzávalók összeálljanak és a tészta is átmelegszik, körülbelül 3 perc. Miután elkészült, kínáld rögtön.

Jó étvágyat kívánunk!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!