Répatorta

bien.hu
Írta: ,
Répatorta
A klasszikus, házi készítésű répatortát most egy stílusos, új köntösbe bújtatták.

Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 2 kk fahéj
- 1 kk sütőpor
- ½ kk szódabikarbóna
- 200 g aprószemű barnacukor
- 4 tojás
- 250 ml olaj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 200 g répa, apróra reszelve
- 150 g dió, felaprítva
- 227 g konzerves ananász, jól lecsorgatva és felaprítva (opcionális)

Hozzávalók a túrókrémes cukormázhoz:
- 125 g vaj, szoba hőmérsékleten
- 50 g porcukor
- 250 g krémtúró

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt - 150 C fokra a légkeverésest, 130 C fokra a gázzal működőt. Egy 20 cm átmérőjű, 10 cm mély tepsit sütőpapírral bélelünk ki. Átrostáljuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a cukrot. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olajat, a citrusok héját, végül a répát, majd az egészet hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Belekeverjük a diót és az ananászt is. A masszát belekanalazzuk a sütőformába, majd 1 óra 20 percig sütjük, vagy addig amíg kiállja a tűpróbát. Miután megsült, hűlni hagyjuk.
2. A cukormázhoz habosítsuk fel a vajat és a porcukrot, amíg puha és krémes lesz, majd adjuk hozzá a túrókrémet. A kapott keveréket hűlni hagyjuk, amíg megsűrűsödik, de még kenhető. Ezután, vastag rétegben a torta tetejére kenjük.

Értéktáblázat egy adagra:
- 628 kalória
- 7,6 g fehérje
- 43 g szénhidrát
- 48,5 g zsír
- 15,5 g telített zsír
- 1,6 g rost
- 0,53 g só