Paradicsomos tenger gyümölcsei – spagettivel

Írta: ,

Te szereted a tenger gyümölcseit? Mindenesetre nagyon egészségesek, hiszen a tengeri állatok taurint tartalmaznak, ami segíti az emberi szervezet méregtelenítését. A taurin hatással van az inzulin- és az adrenalinszintre is. 

A tenger gyümölcseinek foszfortartalma jótékony hatással bír az idegrendszer működésére is. A foszfor a csontok és a fogak felépítésében is szerepet játszik.

A tenger gyümölcseiből magunkhoz vehető ásványi anyagok és vegyületek más táplálékból egészében nem szerezhetők be. Ennek is köszönhető a tengeri népek hosszú és egészséges élete.

Hozzávalók 3 személyre:

  • 50 dkg tenger gyümölcsei (mirelit)
  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • póréhagyma (7-8 cm)
  • fokhagyma (3-4 gerezd)
  • bazsalikom
  • oregánó
  • 2 dkg vaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré (70 g)
  • 30 dkg durum spagetti

Elkészítés:

A durum spagettit enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

Az olíva olajon megdinszteljük a megtisztított és felkarikázott póréhagymát és fokhagymát.

Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit. 5-6 percig pároljuk, majd a paradicsompürével gazdagítjuk a készülő ételt. Felöntjük 1 dl hideg vízzel.

Sózzuk, majd szárított bazsalikommal és oregánóval ízesítjük. 2 dekányi vajjal tesszük selymesebbé a paradicsomos tenger gyümölcseit.

Frissen, spagettivel tálaljuk.