Medvehagymás-sonkás tészta

Írta: ,

Medvehagyma és felvágott felhasználásával készül. Frissen fogyasztva a legfinomabb.

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg fodros nagykocka tészta
  • olívaolaj
  • 1 csomó medvehagyma (kb. 8 dkg)
  • 15 dkg felvágott
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • parmezán sajt (a szóráshoz)

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben. Szűrd le, és keverj hozzá egy kevés olívaolajat. A felvágottat vágd fel csíkokra vagy kockákra.

A medvahagymát mosd meg hideg vízben, majd rázogasd meg, és vágd fel csíkokra. A tojást keverd össze a tejszínnel és a tejföllel, majd tegyél bele szerecsendiót, sót és borsot. Add hozzá a medvehagymát, majd az egészet rakd bele egy mély serpenyőbe, és főzd a forrástól számítva 5 percig.

Végül keverd hozzá a tésztát. Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal.