7 különleges, de könnyen és gyorsan elkészíthető tésztaétel vacsorára

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
7 különleges, de könnyen és gyorsan elkészíthető tésztaétel vacsorára

Egy tészta vacsora gyorsan elkészíthető, változatos, és jól variálható, szinte nincs olyan, aki ne szeretné. Az esti főzőcskézésből akár közös program is lehet, utána pedig igazi romantikus vacsora következik, anélkül, hogy órákig kellett volna a tűzhely mellett állnotok. Íme, a kedvenc receptjeink.

Csirkés, sajtos tészta

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell filé, 25 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt, 1 közepes fej vöröshagyma, só, 1/2 kk őrölt bors, 1 tk majoránna, 1 tk bazsalikom, olívaolaj, 40 dkg penne vagy metélt tészta.

Elkészítés: Egy kevés olajon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát, majd tedd rá a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet.

Add hozzá a bazsalikomot és a majorannát, majd pirítsd fehéredésig. Ekkor add hozzá a krémsajtot, és forrald össze az egészet, majd tedd a kifőtt tésztára.

Vargányás tészta

Hozzávalók: 3 közepes fej vargánya gomba, 4 szelet sonka, 150 ml tejszín, frissen őrölt bors, diónyi vaj, 200 g száraz tészta, parmezán sajt, petrezselyem.

Elkészítés: A gombát tisztítsd meg s csíkozd fel.

Egy kevés vajon pirítsd meg a felcsíkozott sonkát, majd add hozzá a gombát is, és pirítsd, amíg megpuhul. Keverd hozzá a tejszínt, ízesítsd borssal és szórj bele egy kis parmezánt.

A kifőtt tésztát forgasd össze a szósszal, tálaláskor pedig szórd meg parmezánnal és frissen vágott petrezselyemmel.