Krémsajtos csirkemell

Írta: ,

Kedvenceid közé tartozik a csirkemell filé, és szeretnéd valamilyen különleges bundába öltöztetni? A finom csirkemell meg is érdemli, hogy kényeztesd egy kicsit – mondjuk egy remekbeszabott krémsajtos bundával.

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • bors
  • 1 nagy tojás
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk. Ne legyenek nagyok a szeletek, csak 4-5 cm-esek. Könnyebb lesz így őket forgatni termetes bundájukban. Klopfolni nem kell a húsokat. Legyenek majd jó haraphatóak a finom bunda alatt.

A csirkehús szeleteket icipicit megsózzuk.

A krémsajtot összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a lisztet és a tejet. 1-2 tekerésnyi borssal ízesítjük. A sajtos masszát alaposan összedolgozzuk. 

A csirkemell darabokat a sajtos-tojásos masszába mártogatjuk, majd enyhén olajozott bevonatos serpenyőben mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.

Bármilyen köret jó hozzá, de a tekintélyes sajtkrémes bundát figyelembe véve, akár csupán egy finom salátával is kínálhatjuk.