Isteni tésztaszószok, amiket 10 perc alatt elkészíthetsz: gyors és izgalmas vacsora ötletek

Zabolai Margit
Írta: ,
Isteni tésztaszószok, amiket 10 perc alatt elkészíthetsz: gyors és izgalmas vacsora ötletek

Kép forrása: unsplash.com

Egy tésztavacsora mindig jó választás: elronthatatlan, szinte bármiből elkészíthető, nem lehet megunni, és villámgyorsan kész. Ezeket a szószokat addig is elkészítheted, míg a tésztát megfőzöd, így nem is lesz más dolgod, csak tálalni – és esetleg kinyitni egy üveg bort is a vacsora mellé.

Hozzávalók: 1 répa, egy fél hagyma, 1 zellerszár, 6-8 szilvaparadicsom, 1 teáskanál szárított oreganó, 2 evőkanál málnaecet, bazsalikom és parmezán a tálaláshoz.

Elkészítés: A zöldségeket vágd durvára, majd a bazsalikomon és a parmezánon kívül mindent dobj egy robotgépbe, és turmixold őket krémes szósszá.

A paradicsomos zöldséget öntsd egy serpenyőbe, forrald fel, majd vedd lentebb a lángot, és rotyogtasd körülbelül öt percig.

Forgasd bele a tésztát, és tálaláskor hintsd meg reszelt parmezánnal és friss bazsalikomlevelekkel.

Hozzávalók: 1 póréhagyma, 4-5 fej közepes méretű gomba (vagy körülbelül 10 kicsi), 250 ml tejszín, 1 dl száraz fehérbor, olívaolaj, só, bors.

Elkészítés: Az olajat hevítsd fel, majd tedd bele a felkarikázott póréhagymát.

Amikor éppen elkezd fonnyadni, dobd mellé a megtisztított és felszeletelt gombát is (ha kisebb gombafejeket használsz, mehetnek bele egészben is), majd az egészet öntsd fel a borral, és hagyd, hogy lassú lángon elfője a folyadékot.

Ha még nem puhult meg, önts hozzá egy kis vizet, és párold készre a hozzávalókat.

Végül öntsd fel az egészet a tejszínnel, sózd, borsozd ízlés szerint, majd forrald össze még egyszer, mielőtt beledobod a tésztát.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!