Ha ezt elolvasod, te leszel az, aki tökéletes olasz pizzát tud sütni!

Bircsár Dóri
Írta: ,

Már évek óta gondolkozom azon, hogy Magyarországon miért nem lehet igazi pizzát enni. Rendelek, semmi. Étterembe megyek, semmi. Nagymamám elhatározta, hogy na, majd ő… igazi mamimentalitással rakta a többcenti vastag tésztára a fél kiló párizsit és a mindenmást, de lássuk be, ebben semmi olasz nincs! Szenvedéseimnek végül egy léböjtkúra vetett véget. Az ilyen kúrákon ugyanis egyetlen lehetséges téma van: az evés. Ráadásul két gasztromániás lánnyal kerültem össze, így tényleg nem volt sok esély más témára. Na, és az egyikük volt az, aki elárulta a TITKOT, amit most Neked is tovább adok, hogy lenyűgözhesd a környezetedet! Az igazi olasz pizza receptje következik!

A tészta

A pizzához elvileg 00-ás lisztet használnak, viszont nálunk ez csak webshopon keresztül rendelhető, boltban nem tudod beszerezni (fogalmam sincs, miért nem árulnak). Szóval ehelyett most réteslisztet ajánlok neked, de ne aggódj, a végeredmény így is tökéletes lesz!

Hozzávalók (2 személyre, de akkor számíts a kajakómára):

  • 250g búzarétesliszt
  • 1/2 tk. tengeri só
  • fél zacskó szárított élesztő (7g-os fele)
  • 1/2 ek. cukor
  • 1 tk. olívaolaj
  • Fél pohár (kb 2 dl) langyos víz
Gyúrásra fel!

Keverd össze a sót a liszttel egy nagy tálban.

Ezután egy kis edényben, pohárban keverd össze a cukrot, élesztőt, olívaolajat és a langyos vizet, majd várj pár percet, hogy felfusson az élesztő.

Ha kész, öntsd bele az így kapott, kissé buborékos masszát egy lisztbe vájt mélyedésbe, majd apránként dolgozd össze az egészet homogén tésztává.

Akkor jó, ha már nem ragad a kezedhez (ezt elősegítendő egy kis finomlisztet is tehetsz még hozzá).

Rakd egy tálba, takard le konyharuhával, és várj egy órát, amíg a buci a kétszeresére dagad.