Gyors citromos-pesztós penne

Írta: ,

A tésztavacsorák mindig népszerűek, ha gyorsan kell valamit a tányérra rittyenteni, de ne állj meg a tejfölös-sajtos, és pláne ne a kész konzerv szósszal nyakon öntött verzióknál, hiszen a tésztában ennél sokkal több lehetőség rejlik! 

Kezdésnek mindjárt itt van ez a citromos-pestos változat, amiről senki nem fogja elhinni, milyen könnyen elkészül - persze, nem is kell bizonygatnod, hagyj meg mindenkit abban a hitben, hogy neked egy hosszú nap után még van energiád csodákat művelni a konyhában is.

Hozzávalók:

220 gramm penne tészta, 2 csésze bébi brokkoli, 1 csésze szárított paradicsom, 1 teáskanál zúzott fokhagyma (opcionális), negyed csésze pesto, negyed csésze feta sajt, fél citrom leve, friss bazsalikom.

Elkészítés:

A brokkolit 2-3 percig főzd forró vízben, majd szűrd le, és öntsd vissza egy tálba, melegíts közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, a paradicsomot és a megfőzött pennét is, majd kevergesd őket 1-2 percig. Add hozzá a pestot, a citromlevet és a sajt felét, keverd össze az egészet, majd vedd le a tésztát a tűzről, mielőtt rászórod a bazsalikomot. Tálaláskor az adagokon oszd el egyenlő arányban a megmaradt fetát.