Bolognai spagetti

Írta: ,

A bolognai spagetti is lehet egészséges étel. Igazi olasz durum tésztával, hámozott paradicsomkonzervből, olívaolajjal készítettem. 

A tasakos, üveges szószok a nyomába sem érnek. Persze, több munka van az elkészítésével, de ezek az ízek… Fantasztikusak! Te is elkészíted?

Hozzávalók:

  • 50 dkg durum spagetti
  • 30 dkg darált sovány sertéscomb
  • bors
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 kiskanál morzsolt bazsalikom
  • 1 kiskanál morzsolt oregánó
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg reszelt sajt (ízlésed szerint, trappista is jó, de a parmezán a legjobb)
  • friss bazsalikomlevelek a tetejére

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágva, olívaolajon megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát. 2-3 percig állandóan kevergetjük, majd beletesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. 

Amikor a hús morzsásra pirult, beleöntjük a hámozott paradicsomkonzervet. Hozzáöntünk 2 dl vizet is. Morzsolt oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. 20-25 perc alatt készre főzzük a bolognait.

Hozzákeverjük a leszűrt durum spagettit, megreszeljük a sajtot, és már tálalhatunk is. Ez a mennyiség 4-5 embernek is elég, igen kiadós.

Friss bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk a mennyei bolognai spagettit.