Aszalt paradicsomos pesztós tészta szardíniával

Írta: ,

Ki ne szeretné a tésztás ételeket? Kis fantáziával igen sokrétűen felhasználhatók. Egy remek pesztó bármikor jól jöhet. Kevés időd van ebédet vagy vacsorát készíteni?

Egy jó tésztával és hozzá egy príma pesztóval az egész családot megörvendeztetheted akkor is, ha mondjuk bevásárolni voltatok, és éhesen mentetek haza. Amíg a tészta fő, a pesztót is összedobhatod.

Hozzávalók:

  • 50 dkg durum kagyló tészta
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 10 szem sós mandula
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5-6 cm-nyi póréhagyma
  • 1 csipetnyi snidling
  • 1 kis doboz paradicsomos szardínia konzerv
  • rukkola 

Elkészítés:

A durum kagyló tésztát enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A főzővízből tegyünk el 4-5 evőkanálnyit a pesztóba.

Aprító gépbe tesszük a felaprított aszalt paradicsomot, a sós mandulát, és a füstölt sajtot. A fokhagyát megtisztítjuk és karikára vágva tesszük az aprítóba. Hozzáadjuk a snidlinget és a felkarikázott póréhagymát is. Az aprítót bekapcsoljuk és elkészítjük a pesztót.

Adjunk hozzá 4-5 evőkanálnyit a tészta főzővizéből. Bontsuk fel a paradicsomos szardínia konzervet, és a paradicsomszószt is szedjük ki a halacskák alól az aprítóba. Újra kapcsoljuk be a gépet egy fél percre.

A pesztót keverjük össze a durum tésztával, tegyük rá a szardíniát. 

Rukkolával meghintve frissen tálaljuk az aszalt paradicsomos pesztós tésztát szardíniával.