A legjobb zöldséges tészták nyári főételnek

Írta: ,

Ha már unod egy kicsit a húsételeket, vagy csak egy kicsivel könnyebb vacsorát vagy ebédet ennél a nagy hőség miatt, akkor érdemes kipróbálnod a zöldséges tésztákat. Számtalan szuper variációja van, ahogy a zöldségeket a tésztákkal kombinálhatod, és a végeredmény garantáltan isteni lesz. Mutatjuk az öt kedvenc receptünket, ha valamelyiket te is kipróbálnád.

Krémes spenótos-avokádós tészta Kép forrása: jocooks.com

Ehhez a finom, krémes tésztaételhez először is főzz meg egy adag makarónit sós, olíva olajos vízben. Válaszd az igazi olasz típusút, amelyek rövidebb szálúak.

Amíg fő a tészta, kapard ki két avokádó belsejét, és ezt tedd egy tálba, adj hozzá ¼ csésze friss bazsalikomlevelet, 1 csésze friss bébispenótot, 1 evőkanál olívaolajat, fűszerezésnek pedig sót, borsot, 2 gerezd fokhagymát és egy kis pekándiót.

Az egészet turmixold össze botmixerrel, majd öntsd át egy serpenyőbe. Ha a tészta megfőtt, szűrd le, keverd össze a mártással, és az egészet pirítsd 5-10 percig. Tálalás előtt szórd még meg egy kis reszelt parmezánnal is.

Olaszos tészta karamellizált zöldségekkel Kép forrása: wellvegan.com

Ehhez az ínycsiklandó tésztához szükséged lesz egy nagyobb, érett padlizsánra, amelyet vékony szeletekre kell vágnod, majd megsütnöd a sütőben, olívaolajjal meglocsolva.

Amíg sül a padlizsán – 25 percig 200 fokon –, addíg főzz ki egy adag tésztát, bármelyik szimpatikus fajtából.

Közben egy serpenyőben hevíts olíva olajat, majd tegyél bele 1 nagy fej apróra vágott vöröshagymát, és süsd addig, amíg le nem karamellizálódott.

Botmixerrel turmixolj le 1 csésze koktélparadicsomot, majd két gerezd apróra vágott fokhagymával add a hagymához.

Sózd és borsozd a mártást, majd tedd bele a padlizsánt és a megfőtt tésztát is. Forgasd jól össze a tésztát a szósszal, majd tálalás előtt hintsd meg apróra vágott friss petrezselyemmel és bazsalikommal is.