3 ízletes, karcsúsító tésztarecept - 20 perc alatt elkészül

Írta: ,

Bár a tésztát nem tipikusan a diétás élelmiszerek között tartják számon, a megfelelő minőséget mértékkel fogyasztva akkor is beillesztheted az étrendedbe, ha fogyni szeretnél. Ehhez adunk ötletet a cikkben szereplő receptjeinkkel.

Hogy válaszd ki a tésztát? Kép forrása: halfbakedharvest.com

A hagyományos, gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó finomlisztből készült tészta helyett válassz inkább mindig valamilyen teljes kiőrlésű lisztből készült változatot, mely lassan felszívódó, jó szénhidrátot tartalmaz, ezáltal jobban eltelít, így később fogsz megéhezni utána, és kisebb adag is elég belőle.

Érdemes mindig elolvasni az adott tészta összetevőit, hiszen attól még, hogy a megszokottól eltérő a színe, nem biztos, hogy teljes kiőrlésű lisztből készült (lehet, hogy csak színezék van benne), ugyanakkor a teljes kiőrlésű tészta nyersen minden esetben barna, sötét színű.

Kifőzve már kevésbé markáns a különbség, halványodik a tészta színe, és az íze sem különbözik sokban, pláne, ha valamilyen finom szósszal tálalod. A beszerzése sem bonyolult, nem kell feltétlen bioboltba menned, hiszen már a legtöbb élelmiszerüzletben és szupermarketben is kaphatsz teljes kiőrlésű tésztát, és általában az ára sem vészes.

Tonhalas-olívás farfalle Kép forrása: simplyrecipes.com

A masni alakú tészta nagyon guszta önmagában is, ezzel a tonhalas öntettel pedig teljes értékű táplálékot képez, mely a szénhidrátok mellett értékes fehérjét és zsírokat is tartalmaz.

Hozzávalók (két főre): fél csomag teljes kiőrlésű farfalle tészta, víz, egy konzerv tonhal, kb.

15 szem olivabogyó, 3 gerezd fokhagyma, egy evőkanál olivaolaj, fél citrom leve, só, bors.

Recept: Tedd fel a vizet, majd a szokásos módon főzd ki a tésztát. Közben közepes serpenyőben melegítsd fel az olivaolajat, majd tedd rá a préselt fokhagymát, süsd néhány percig, és a lecsöpögtetett tonhalat is add hozzá. Forgasd át, ízesítsd a fűszerekkel, végül pedig az olivabogyókat is keverd hozzá, alacsony lángon süsd még pár percig, majd vedd le a tűzről, és keverd el benne a frissen facsart citrom levét is. Keverd össze a tésztával, és már tálalhatod is.