Vizeletünk színe árulkodik egészségi állapotunkról – Ezekre figyelj oda

Fischer Anna
Írta: ,
Vizeletünk színe árulkodik egészségi állapotunkról – Ezekre figyelj oda
A népi gyógyászatban és már az orvostudomány hőskorában is nagy figyelmet szentelek annak, hogy a diagnózis felállításakor megfigyeljék a betegek vizeletének színét és abból következtessenek a betegségek okaira, az egyén egészségi állapotára. Néhány árulkodó jellel nem árthat, ha mi is tisztában vagyunk, hiszen ezek még a betegségek kialakulásakor figyelmeztethetnek a közelgő veszélyre.
Narancssárga
A narancssárga színű, a szokásosnál narancsosabb árnyalatú és élénkebb színű vizelet esetén is több dolog állhat a jelenség hátterében.
 
Ez lehet olyan egyszerű dolog, mint az ételszínezék vagy a nagyobb mennyiségben fogyasztott sárgarépa, amely időlegesen képes megfesteni a vizelet színét, de mikor ez az anyag távozott a szervezetből, a vizelet a normál árnyalatra vált vissza.
 
Lehet azonban a jele a gyógyszerekkel szembeni túlérzékenységnek is, ezért a biztonság kedvéért tanácsos felkeresni orvosunkat.
Fehér
A fehér színű (nem összetévesztendő a színtelen, egészséges színűvel) vizelet általában gyulladásokra, fertőzésekre utal, amelyek akár komoly következményekkel is járhatnak, ha nem vizsgáltatjuk és kezeltetjük ki magunkat rövid időn belül.
 
A tejfehér szín arról tanúskodik, hogy valószínűleg nagy mennyiségű baktérium szaporodott el a húgyutakban, és megfelelő kezelés nélkül tovább szaporodik, a jelenleginél is komolyabb betegségekhez vezetve. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba