Vizeletünk színe árulkodik egészségi állapotunkról – Ezekre figyelj oda

Fischer Anna
Írta: ,
Vizeletünk színe árulkodik egészségi állapotunkról – Ezekre figyelj oda
A népi gyógyászatban és már az orvostudomány hőskorában is nagy figyelmet szentelek annak, hogy a diagnózis felállításakor megfigyeljék a betegek vizeletének színét és abból következtessenek a betegségek okaira, az egyén egészségi állapotára. Néhány árulkodó jellel nem árthat, ha mi is tisztában vagyunk, hiszen ezek még a betegségek kialakulásakor figyelmeztethetnek a közelgő veszélyre.
Narancssárga
A narancssárga színű, a szokásosnál narancsosabb árnyalatú és élénkebb színű vizelet esetén is több dolog állhat a jelenség hátterében.
 
Ez lehet olyan egyszerű dolog, mint az ételszínezék vagy a nagyobb mennyiségben fogyasztott sárgarépa, amely időlegesen képes megfesteni a vizelet színét, de mikor ez az anyag távozott a szervezetből, a vizelet a normál árnyalatra vált vissza.
 
Lehet azonban a jele a gyógyszerekkel szembeni túlérzékenységnek is, ezért a biztonság kedvéért tanácsos felkeresni orvosunkat.
Fehér
A fehér színű (nem összetévesztendő a színtelen, egészséges színűvel) vizelet általában gyulladásokra, fertőzésekre utal, amelyek akár komoly következményekkel is járhatnak, ha nem vizsgáltatjuk és kezeltetjük ki magunkat rövid időn belül.
 
A tejfehér szín arról tanúskodik, hogy valószínűleg nagy mennyiségű baktérium szaporodott el a húgyutakban, és megfelelő kezelés nélkül tovább szaporodik, a jelenleginél is komolyabb betegségekhez vezetve. 

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?