Vizeletünk színe árulkodik egészségi állapotunkról

Fischer Anna
Írta: ,
Vizeletünk színe árulkodik egészségi állapotunkról
A népi gyógyászatban és már az orvostudomány hőskorában is nagy figyelmet szentelek annak, hogy a diagnózis felállításakor megfigyeljék a betegek vizeletének színét és abból következtessenek a betegségek okaira, az egyén egészségi állapotára. Néhány árulkodó jellel nem árthat, ha mi is tisztában vagyunk, hiszen ezek még a betegségek kialakulásakor figyelmeztethetnek a közelgő veszélyre.
Halványsárga
Az egészséges vizelet színe a halványsárga, amely a reggeli első alkalommal azonban általában sötétebb színű. A szín szoros összefüggésben van a napközben bevitt folyadék mennyiségével, így a megnövelt mennyiségű vízfogyasztás egyre világosabb, sok esetben akár színtelen vizeletet is eredményezhet, ami szintén teljesen egészségesnek számít.
Ez a két szín az, ami a többihez képest referenciának számít, vagyis mindig ebből kell kiindulni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy történt-e változás a színben, és egyben egészségügyi állapotunkban is.
Sárga
Az előbbiekből következően, ha a vizeletünk a reggeli első alkalmat leszámítva is kifejezetten élénkebb sárga színű, akkor az a szervezetünkben a szükségesnél kevesebb folyadékra figyelmeztet bennünket. Ilyen esetben egyszerűen csak fokozzuk a vízivást, és vizeletünk már a következő „vizsgálatánál” természetes színre vált.
A nyári melegben, az izzadás következtében is tapasztalható az élénkebb sárga vizelet, ekkor is a folyadékbevitel fokozásával tudjuk megoldani a helyzetet, hiszen ilyenkor az izzadás miatt a szokásosnál több vizet veszítünk.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!