Ezért kell olyan gyakran vizelned - Az 5 lehetséges ok

Írta: ,

Vannak olyan emberek, akiknek sokkal gyakrabban kell kimenniük a mosdóba, és egy néhány órás utazást sem bírnak ki e nélkül. Azonban a gyakori wc-re járásnak több oka is lehet, így érdemes minél előbb kiderítened, a te esetedben mi áll a háttérben!

1/5 Lehet, hogy fertőzésed van

Egyik napról a másikra azon kapod magad, hogy sokszor kell wc-re menned, pedig feleannyit sem ittál, mint máskor?

Ilyen esetben húgyúti fertőzés is állhat a háttérben, amit nem szabad félvállról venni.

Ha a gyakori pisilési inger mellett kellemetlen érzést tapasztalsz az alhasad tájékán, szinte biztos, hogy ez a probléma.

Ilyenkor az történik, hogy a baktériumok bejutnak a húgyhólyagba, és csak gyógyszeres kezeléssel lehet orvosolni a dolgot; néha az is elég ennek kialakulásához, ha megfáztál, vagy nem volt kellően fertőtlenítve egy mellékhelység.

2/5 A diabétesz egyik jele is lehet

Ha gyakran jársz a mellékhelységre, ilyenkor pedig kimondottan sokat is pisilsz, az a cukorbetegség előjele is lehet.

Ilyenkor a túl nagy mennyiségű cukor felhalmozódik a vesédben és a véredben, a tested pedig megpróbál megszabadulni a felhasználatlan glükóztól a vizeleteden keresztül.

Ez viszont idővel dehidratációhoz is vezet, hiszen a szövetekből eltűnik a folyadék, amit úgy orvosolsz, hogy egyre többet iszol, amitől viszont még gyakrabban kell mellékhelységre járnod.

Ha előfordulhat, hogy ez a probléma nálad, keress fel egy doktort minél hamarabb!

3/5 Terhesség is okozhatja

A várandósság első időszakában hatalmas hormonális változások mennek végbe a testedben, amelyek akár a gyakori pisilést is okozhatják.

Épp ezért nem ritka, hogy a nők az első hetekben gyakran járnak a mellékhelységre, mert folyton vizelési ingerük támad!

Aztán ahogy telik az idő, a kisbabád miatt megnövekedett méhed is nyomni kezdi a húgyhólyagot, ami miatt ugyancsak állandóan wc-re kell menned, így egyáltalán nem ad okot ijedtségre az, ha várandósan sokszor kell pisilned.

Persze ha kellemetlen érzésed van az alhasadnál, lehet, hogy fertőzés is társult hozzá, ilyen esetben viszont minél előbb menj el orvoshoz!

4/5 Túl aktív a húgyhólyagod

Ez létező jelenség, és kimondottan frusztráló lehet annak, aki szenved benne.

Sokszor akkor is vizelési ingered van, ha alig két perce jöttél ki a mellékhelységből, és nem ittál egy kortyot sem.

Emiatt van, hogy éjjelente többször is ki kell menned wc-re, ami ugyancsak nagyon idegesítő, hiszen reggel álmosan ébredsz miatta.

Szerencsére van rá megoldás! A szakértők szerint jó ötlet, ha igyekszel mindig egy kicsit később elmenni mosdóba, és folyton növeled ezek között az eltelt időt.

Az eredmények szerint nagyjából 12 hét alatt sikerülhet eljutnod arra a szintre, hogy akár órákig kibírod pisilés nélkül!

5/5 Hólyagfájdalom szindróma

Egy átlagos ember naponta hétszer megy el pisilni (ez persze nem vonatkozik azokra az esetekre, amikor nagyon sokat iszol).

Azonban aki hólyagfájdalom szindrómában szenved, akár 35-40 alkalommal is meglátogatja a mellékhelységet egyetlen nap alatt.

Ez komoly gondokat okozhat nem csak utazás közben, de éjszakai pihenés során is. Sajnos nem tudni, mi váltja ki ezt a betegséget, ahogy a tudomány jelenlegi állása szerint nem is gyógyítható.

Azonban különféle kezelésekkel csökkenthető a mértéke, így ha arra gyanakodsz, hogy nálad is ez a gond, ne vesztegesd az időt, keress fel egy orvost!