Visszeres a lábad? Házi praktikák, amellyel rengeteget halványíthatsz rajtuk

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
Visszeres a lábad? Házi praktikák, amellyel rengeteget halványíthatsz rajtuk

Szinte minden második embernél jelen van a visszér valamely stádiumában. Sokan csak esztétikai gondnak tartják, pedig számos egészségügyi szövődménye lehet. Hogy mégis mit lehet tenni ellene?

Orvosi segítség

Mint tudjuk, a visszérnek több fokozata ismeretes, és van, amikor már mindenképp orvosi segítséget igényel, mert akár életveszélyes állapot is felléphet, ha nem kezelik szakszerűen.

Eleinte gyógyszerrel próbálják visszafordítani, de amikor már az sem segít, akkor lézerrel, majd legvégső esetben műtéttel fordítják vissza a folyamatot.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a komolyabb fájdalmakat és szövődményeket, érdemes minél előbb orvoshoz fordulni, mert kezdeti stádiumban még igen könnyen és gyorsan gyógyítható!

Rásegítés gyógynövényekkel

Szerencsére a természet egy óriási patika, ezért érdemes kihasználni erre a célra. Számos gyógynövény hatékonyan veszi fel a harcot a visszerek ellen, ilyen például az ázsiai gázló, mely kitűnően regenerálja és erősíti az ereket, sőt, az agyműködést is serkenti!

Emellett a vadgesztenye is segít leküzdeni a kellemetlen és zavaró panaszokat, mivel csökkenti az ödémát, szintén erősíti az ereket, valamint elűzi a fájdalmat.

A népi gyógyászat már régóta használja visszér ellen, és alkalmazása szerencsére napjainkra se tűnt el, mivel számos krém fő hatóanyaga.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell